2010/05/31

Schlageryra och Mallislycka

Tillbaka från smekveckan och vad möts vi av? Schlagerlycka. Leeeeena! Wir lieben dich! Nu är dom bra malliga, tyskarna. Och det får dom väl vara va? Med så mycket kärlek för schlager och så fantastiskt många eurovisionschlagersatsningar som gått så tokfel så var det väl ändå dags för en vinst. Nu gäller det bara att det går bra i fotbolls-VM också så blir lyckan total. Att vi tysklandssvenskar kommer att bli mobbade hela sommaren för Sveriges misslyckanden får vi ta. Sånt är livet.

Och apropå lycka... Jag älskar Mallorca. Trots att menyerna står på tyska och trots att vissa delar av ön fortfarande bara handlar om supaknullafestabröööl. Det är en helt otroligt fin ö med helt fantastiskt fina berg, som gjort för en bröllopsresa. Vi har vandrat, ätit lyxiga hotellfrukostar, badat i pooler som försvinner i himlen, bott på mysiga fincas med bergen omkring oss, lyssnat på fågelsång, och nypt oss i armarna för att det är så vackert överallt. Sen har vi förstås matat, badat, sprungit efter, nattat, vyssjat, och solskyddsfaktorkladdat in vår son också (det var en romantisk smekvecka, det var det verkligen, men med en elva månaders bebis finns det gränser för hur romantiskt det kan bli).

Nu väntar lite berlinish vardagsliv igen, inte fy skam det heller. 4 kommentarer:

 1. Kul att läsa din blogg, du skriver fantastiskt bra!
  Var i Berlin i helgen och Simon Dach Straße var tokpackat med schlagergalna tyskar under lördagkvällen. Jösses.
  Blir kanske kanske en flytt till den ljuva staden efter sommaren... Du vet nog vem min bror är förresten, Robert Skoog, pilotvän med din karl.
  Mallorca lät för övrigt toppen.
  Ha en fortsatt fin dag!

  SvaraRadera
 2. Oj vad osammanhängande allt blev... Skyller att det är brådis till tåget.

  SvaraRadera
 3. Tack Hanna! Och shit vad kul att du är på väg hit! Kan tänka mig att det var rätt crazy på Simon Dach i lördags - och det lär ju blir än värre under fotbolls-vm kan jag tänka mig...
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Yeeeah! Förhoppningsvis. Det hänger så klart på jobb. Men troligtvis ska jag börja frilansa (vilket antagligen är det lättaste för en icke-tysk-talande-svensk-dam) så jag håller på att fnurla lite på det. I nuläget jobbar jag från Berlin lite då och då, så dina wireless café tips är guld värda!

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se