2008/11/30

Berlin goes Christmas

Den här helgen kan sammanfattas med ett ord: Julmarknad.
Jag är förälskad! Tyska julmarknader! Vilken grej! Tänk er, pynt i massor, julmusik och dofter av brända mandlar, kanderade äpplen, konstiga, men säkert goda, julbakelser och glüwein. Gosch, det är ju för härligt! Och jag som inte ens är nån superjulfirare.
Ah well, efter den här helgen är det ändring på det - nu är jag hur pepp som helst på pynt och julmat och julbak och hela familjen och köttbullar och revbensspjäll och lax och sill och julduk och tomtar. Vi ska ha värsta tannenbaumen har jag bestämt också. En enorm. Och en mistel, och typ tre julstjärnor! Tänk vad lite tysk julinspiration kan göra...

2 kommentarer:

 1. Åh! Ditt liv i Berlin låter så himla fin. Kom in på din blogg när jag google upp "Flytta till Berlin" och tänkte därför att du måste vara proffs på detta som dyker upp på förstasidan på google. Ge mig tips, ge mig tyskar, ge mig allt!

  Jag älskar staden men hur flyttar man dit på bästa sätt? Hur fungerar det att studera där, kan man hitta jobb - eller ännu bättre - bara strosa runt och se vacker ut?

  Åh, snälla svara!

  Kärlek,
  Nathalie

  SvaraRadera
 2. Hej Nathalie!
  Livet i Berlin är himla fint, och att flytta dit har för mig var värt varenda krona jag inte tjänat på mitt gamla jobb i Stockholm!

  Det är enkelt att komma hit, det enda man behöver göra är att hitta en lägenhet på www.immobilienscout24.de (eller googla på "mitmieter Berlin" om ma vill dela med någon annan) och sen ta sitt pick och pack och flytta. Väl här ska man anmäla sig till närmsta standesamt (typ stadsdelsförvaltning) så att man får sitt "meldebescheinigung". Det behövs för allt möjligt här så det är lika bra att fixa på en gång.

  Om du har lite pengar sen innan kan du gott och väl bara gå runt och se snygg ut ett tag, det är lätt att leva billigt. Hur man gör för att plugga har jag lite sämre koll på tyvärr. Att hitta jobb går säkert bara bara man är envis och glad och trevlig. Det är hög arbetslöshet, men nåt jobb finns det väl alltid! Om inte annat kan du passa svenska barn då och då, såna blir det fler och fler av här i stan.

  Lycka till och hoppas att du kommer hit!
  /Johanna

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se