2014/05/16

Det är Isas dag i dag

"I dag kommer ni att få träffa er flicka. Kanske redan i eftermiddag, kanske senare ikväll. Men hon kommer i dag, det ser jag på dig."

Det var min gynekolog som sa så. För precis, nästan på minuten, två år sedan. Sedan dröjde det knappt fem timmar innan Isa var hos oss.

Isa. Med de kloka ögonen. Med lugnet inom sig som ingenting och ingen verkar kunna rucka på. Alltid beredd med ett leende, med sin värme, sin nyfikenhet och iver att smaka, känna, prova, lära sig nytt. Som sjunger nästan hela tiden. Härmar ljuden hon hör. Ett litet, alldeles underbart, eko.

Isa som just nu helst vill göra allt själv och vägrar att ge sig. Som kan ägna långa, långa stunder åt att lära sig något hon inte helt bemästrar. Klä på sin docka. Rita en teckning. Sätta fast ett hårspänne. Tålmodigt. Koncentrerat. Stilla.

Det har regnat i flera veckor i Berlin, men i dag Isa, på din dag, lyser solen.

Såklart. 


10 kommentarer:

 1. Ann Mossberg16 maj 2014 17:54

  Så himla fint skrivet av en fin mamma om finaste Isa!

  SvaraRadera
 2. Ja fantastiskt fint skrivet. Grattis Isa och grattis till hennes föräldrar

  SvaraRadera
 3. En sån go liten unge! Det namnet står förresten högt upp på min lista, men det funkar inte i Spanien... Suck. Vad många fina namn som stryks på grund av spanskan och Spanien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon är go :) Typiskt att det inte funkar! Vi gillar det, och särskilt när det uttalas på tyska (med mjukt s). Ska bli spännande att höra vad ni bestämmer er för så småningom (om du berättar det, förstås!).

   Radera
 4. Vilken härlig dotter! Grattis!

  SvaraRadera
 5. Men ÅH vilken fantastisk liten människa! Grattis till henne och till er!

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se