2009/07/28

Åh hallo, fräulein Kalvkött

Jag älskar de tyska efternamnen. De är så roliga! En av våra bästa vänner heter svamp i efternamn (Pilz på tyska, fast han stavar lite annorlunda, gudskelov), en flygvärdinna som vi känner lite grann heter Kalbfleisch (Kalvkött. Hon är rätt ung och snygg också) och en receptionist på ett ställe vi brukar besöka heter Käsewetter (ostväder. Vad är det liksom?).

Och i dag, när vi skulle gå till barnmyndigheten för att ansöka om föräldrapenning fick vi prata med Frau Sauer (Fru Sur). Då blev vi nästan lite rädda. Hennes granne hette Frau Loose, fast hon såg rätt fast ut, och i rummet bredvid satt Frau Stange (Fru Stång).
Kul va!

3 kommentarer:

 1. Hej och tack för ett trevligt blogg. Kom hem från Berlin igår och på din "inrådan" var vi på Lemon Grass; det är en utmärkt restaurang. Har även hittat "bokträdet" i hörnet av Kollwitzstrasse. Berlin har mycket att bjuda på, även för tredje gången.

  Hälsningar

  Tant Cecilia

  SvaraRadera
 2. känner igen det där. flera av mina vänner börjar dra sig härifrån, själv gör jag vad jag kan för att kunna stanna i berlin.

  SvaraRadera
 3. oj. kommenterade på fel inlägg.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se