2009/08/10

Öl öl öl och en driljon fulla tyskar

Det är festivaltider här i Berlin och i helgen har det festats ordentligt. Inte nog med att Berlin Festival med artister som Peter Doherty och Peaches gått av stapeln på Tempelhof - det har varit ölfestival här hemma i mina kvarter också!

Internationales Berliner Bier Festival med 2000 ölsorter från 86 länder och över 300 bryggerier. Det ni. Fatta många fulla tyskar. I roliga hattar med olika öl-loggor på. Dansande till ompaompaschlagers och eurotechno.
Vad hände med coola Berlin? Lite ölpartaj och simsalabim så liknade hela Friedrichshain en tysk version av vattenfestivalen. Fast utan vatten då. Det var liksom ingen stil, bara öl öl öl.

Eller så är det bara jag som är bitter för att det är ölfestival (jag älskar öl) samtidigt som jag ammar som intensivast. 2000 sorter och jag får nöja med att prova högst en. Livet är hårt.

2 kommentarer:

 1. Hej Johanna!
  Vill börja med att säga att jag älskar din blogg, jag älskar nämligen också Berlin. Har varit där 2ggr och bodde vid Washauerstrasse, F-hain. Kan se en bild framför mig när du skriver om vart du är. Staden är helt enkelt magisk!

  Jag har lite frågor till dig också som du kanske kan hjälpa mig med.
  Jag och min kille har planer på att flytta ner någongång under nästa år.

  Tänkte höra hur lätt det är att få tag på lägenhet bla?

  Du får jättegärna svara på min mail: asplund_sofia@hotmail.com
  Hoppas vi kan prata mer vår stad.

  Aufwiedersen//Sofia

  SvaraRadera
 2. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;)

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se