2011/07/13

Manufactum

Nu ska jag berätta om en butik här i Berlin. Manufactum heter den och här hittar du saker. Riktiga, rejäla, praktiska och framför allt vackra saker. Jag har förstått att affären bland berlinska unga vuxna betraktas som ett ställe för medelålders kvinnor och jo, javisst, det stämmer kanske (märks mest på kläderna. Mycket kulturtantsklänningar på galgarna). Men jag tycker nog att den är värd ett besök även om man inte kvalar in i den kategorin.

På Manufactum finns nästan allt – från snygga och välgjorda handväskor i äkta läder till fågelholkar, möbler, koffertar, cykelsadlar, gungor till barnen, tvålkoppar, ansiktskrämer och delikatesser. Och en roddmaskin.

Tänk IKEA, fast tvärtom. Här åker inte några plastpapperkorgar för 2 euro med av bara farten, köper du en papperskorg på Manufactum så är det för att du verkligen vill ha just den papperskorgen och ingen annan. För att du tycker att det är viktigt att slänga ditt skräp i något vackert och välsnidat.

Låter det dyrt? Jo, ganska så pricy är det allt. Men kvalitet kostar, brukar det ju heta (sa tanten, läs jag, som köpte med sig rosenvatten sist hon var där. ROSENVATTEN).

Missa inte deras kafé som ligger alldeles bredvid. Bästa surdegsbrödet i stan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se