2011/07/10

Ta båten!

Det tog tre år innan jag satte mig på en av de där turistbåtarna som slussar runt vinkande turister på Spree. Trots att jag så ofta längtar efter sjöbris och vatten och hey, Berlin har ju fler broar än Venedig, bara det! Men det har liksom aldrig dykt upp något bra tillfälle. Förrän nu, när nya vänner som deklarerat att de älskar båtturer tog oss med.

Det finns många båtguideföretag att välja mellan här i Berlin, allt från budget-snabb-varianter på en timme till tretimmarsturer med tema. Den här gången blev det en lightversion, från Nicolaiviertel i Mitte och så  snabbt genom Berlins brokiga landskap av sunk-DDR-hus, preussiska krusiduller och flashiga glashus för viktiga saker. Det var kul att se stan från vattnet och jag blev riktigt sugen på att ge mig ut på en längre tur. Kanske en av kvällsvarianterna, det verkar mysigt
.
En biljett på en-timmesturen kostar runt 10 euro och öl och champagne, apfelschorle och allt annat man kan tänkas bli sugen på serveras på båten (såklart, ingen behöver någonsin vara utan ö eller apfelschorle i det här landet). 

Något som slog mig när vi var ute och åkte var hur otroligt många strandbarer det finns här. Under vår timme på vattnet förbi säkert tio stycken solstolsbarer. I går var vi på en vi dem, den för barnfamiljer helt fenomenala Bundespressestrand, men det får jag skriva mer om en annan gång. Familjen kallar.


2 kommentarer:

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se