2009/03/29

Den stillsamma lunken

Jag gör så mycket här som jag förmodligen inte skulle gjort om jag bott kvar i Stockholm. Sover en stund mitt på dagen till exempel. Eller slår mig ner på en bänk under långpromenaden för att bara sitta i några minuter. Sånt gjorde inte jag förut.

Idag var jag på kyrkogården som ligger mellan Landsberger allee, Richard-Sorge strasse och Friedenstrasse här i Friedrichshain. Det var fantastiskt. Krokuserna står i full blom och lila, vita och gula blommor har målat hela kyrkogården. Finns det något bättre än färgglada blomsterängar i mars, när allt varit grått så länge?

Och så har jag börjat på yoga. Det hade jag förmodligen inte heller gjort om jag bott kvar i Stockholm. Här är det nästan svårt att undvika - det ligger minst en yogaskola i varje kvarter. På yogan träffade jag en tjej som bott i Berlin i tre år. Hon trivdes också här, mycket för att Berlin är en så avspänd stad. "Jag tror att Berlin är så lugnt för att det är som en massa småstäder i en", sa hon.

Kanske. Jag vet bara att jag har mycket lättare att hinna njuta här än i mitt gamla liv. Förmodligen beror det mest på mig själv, men Berlins stillsamma, avspända lunk gör det lättare att stanna upp och bara vara lycklig.

1 kommentar:

  1. Hej. Hamnade på din sida av ren slump, sökte att flytta till Berlin. Och jag måste verkligen säga att du skriver verkligen jätte bra!! Sådan energi! Du ger mig verkligen inspriation! Jag kom hem idag från Berlin från en weekend där, mitt andra besök i den staden óch jag är helt såld. Din blogg kommer sparas på mina favoriter, så jag hoppas du fortsätter skriva massor om Berlin och tips! //Malin

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se