2009/04/07

Filbunken vid Frankfurter Tor

Mitt favoritkafé är stängt för renovering. Kaffee und Tee vid Frankfurter Tor ska bli ännu finare, med väggmålningar och hela kitet. Det känns lite sorgligt, jag tyckte det var så perfekt som det var, med de slitna sextiotalsmöblerna och mjuka farmorslamporna. Men det är klart, det behöver ju inte bli omysigt bara för att det ska stylas om. Och hur inredningen än blir så kommer ägaren förmodligen fortsätta vara en filbunke som då och då drar fram gitarren och sjunger en sång för sina gäster.

Att ägaren är en lugn människa visar sig inte minst på hur länge renoveringen har hållit på. I flera veckor har det stått "Neueröffnung 31 märz" stort och tydligt på fönstret så att ingen som går förbi kan missa det. Datumet passerade, ingen nyöppning. Då kom skylten "Vielleicht freitag" (kanske på fredag) upp istället.
Som sagt, en filbunke. Och ett grymt kafé.

4 kommentarer:

 1. Är du säker på att det inte är något annat land du bor i? Du förstör min bild av tyskar ;)

  SvaraRadera
 2. @Björn: tyskar bor det i resten av Tyskland. I Berlin finns det inte så många av dom ;)

  SvaraRadera
 3. @esbjörn: skärp dig. du är full av fördomar. berlin ligger i tyskland, när du bott här tillräckligtlänge kommer du att märka det, du med. och tysk-rasismen är väldigt last century, ok?

  SvaraRadera
 4. @Anonym: Du förstår dig inte på humor, antar jag? FYI har jag inte problem med varken tyskar, svenskar eller några andra nationaliteter.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se