2009/12/15

Mera bajs

Jag ber om ursäkt för att jag tar upp det här äckliga ämnet igen, men med tanke på hur stor del av min vardag det upptar så tycker jag ändå att jag både pratar och skriver om det förhållandevis lite. Det handlar om hundbajset. På trottoarerna.

Det som från början var en ocharmig liten detalj i mitt berlinerliv har nu vuxit till ett riktigt problem. Jag som tycker det är tillräckligt svårt att se korvarna när jag bara har mina fötter att tänka på - förstå hur dåligt det går nu när jag dessutom har barnvagnens fyra hjul att hålla reda på! Jag skulle uppskatta att jag står i vårt badrum och bajssanerar en sisådär tre, fyra gånger i veckan. Det är dåligt alla årstider, men värst var det nog ändå under höstlöveckorna. Utsmetade bajskorvar är förvillande lika blöta och knöliga höstlöv och det hände mer än en gång att jag körde över riktiga bajskalas i tron om att det var helt ofarliga lövhögar.

Alla som följer den här bloggen vet ju att jag älskar Friedrichshain, och jag vet - hundbajs finns i hela Berlin - men jag tror ändå att den här stadsdelen är värst. Vi har nästan alltid en stor hög som väntar på oss precis utanför vår port och om det inte låg tre andra högar bara några meter bort skulle jag börja ta det personligt. Nu kan jag bara konstatera att jag måste bli bättre på bajskryssning.

6 kommentarer:

 1. det är bättre nu när det är vinter, hundbajset fryser! / Ylva

  SvaraRadera
 2. Hej Berlin Ick!
  Jo, du det är nog så att det är mest hundbajs i dina trakter. Här i sydväst (Lichterfelde) har det minskat högst betydligt de senaste året.
  Ha det så bra!
  GustafE
  sofflogg.se

  SvaraRadera
 3. Alltså jag måste säga att jag tycker att det är rätt vidrigt. Har aldrig blivit äcklad av hundkorvar förut, men nu senast när jag var i Berlin fick jag faktiskt kväljningar med jämna mellanrum. Det är ju inga små jyckar som är i farten i dina kvarter heller ... hehe ...

  SvaraRadera
 4. Ja herregud, jag kan bara hålla med! det är nästan så att man överväger att ta med sig pannlampan varje gång man ska bege sig ut på gatorna efter mörkrets infall...

  SvaraRadera
 5. Jag vågar nästan påstå att det är värre här där jag bor, i Neukölln. I alla fall på min gata. Det är groteskt, häromdagen låg det inte mindre än 10-12 korvar inom en radie av 5 meter från porten. Det som förvånar mig mest är att jag ser säkert fyrdubbelt så mycket hundbajs som jag faktiskt ser hundar!

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se