2011/12/22

Nästan där

Svärfar har anlänt, hälften av julklapparna är inslagna. Julgranen är på plats, dock ej klädd, och knäcken ska snart kokas. Och just det, den djupfrusna västerbottenosten (köpt på svenska julmarknaden) måste tinas upp. Det som kommer att saknas på vår svensktyska julafton är:

Att knäcken är i knäckformar. Det finns knäckformar här (de kallas pralinformar) men de är slut överallt. Det får bli fyrkantiga knäckisar.

Julmust. Sorgligt, men malzbier fungerar fint som substitut.

Julskinka. Orka försöka få till en egen från scratch. Jag har aldrig hört om någon som lyckats på skinka köpt här. Vi skiter i skinkan och fokuserar på sånt som går att hitta här: Prinskorv, sill och gravad lax. Och mängder av kål av olika slag.

Kalle Ankas julafton. Men Carl-Bertil Jonsson kan man se på Youtube, så vi överlever.

Back to work. Tjing!

6 kommentarer:

 1. Vi köpte faktiskt julskinka pa Ikea för nagra veckor sedan, liten, men väldigt god!

  SvaraRadera
 2. Alltid när jag kokar knäck tänker jag på våra amazing godiskokar-skills som vi hade i mellanstadiet. Vill minnas att vi satt och sålde på typ nån sorts julmarknad ni hade i huset också? :-)

  SvaraRadera
 3. Malin - men ja! Såklart! Kanske blir det en tur till Ikea i dag då... Tack för tips.

  Anna: Oh yes. Jag kommer ihåg. Och skillsen sitter i, måste jag säga. Jag gjorde sjukt god fudge för några dagar sen! Jag minns marknaden också, men rätt svagt. Företagsamt av oss.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag hittade din blogg igår, har redan läst igenom stora delar och är helt fast. Anledningen till att jag hittade en är att jag fick en resa till Berlin i julklapp, i vår ska jag åka med min sambo och vårat barn (som då är 14 månader). Jag har redan massa nerskrivna tips som jag hittat här.

  Därför undrar jag om du antingen har skrivit någon sammanfattande guide á la weekend i Berlin med barn, eller skulle kunna göra (dina favorit lekplatser, bästa loppisarna/second handen/maten.)?

  Jag vet att det finns massa guider på www, men för det första mäter de sig aldrig med vad en boende tycker är bra och för det andra tycker jag att vi verkar ha lite samma smak gällande vad jag skulle gilla i Berlin.

  SvaraRadera
 5. Vilken bra idé Matilda! Jag börjar tänka ut mina bästa och fixar!

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se