2011/12/27

Nyår i Berlin

Julen är avklarad. Den blev fin. Många nya bilar (12 st) till sonen och mat i mängder. Ni vet, alles gut, alla nöjda liksom. Nu väntar några dagislösa jullovsdagar och sen årets absoluta höjdpunkt här i Berlin:

NYÅR! SILVESTER!

Berlin är ju som bekant nattens, dansens och det oförväntades stad och nyår är kungen av alla partynätter här. Så är det. Ingen idé att säga emot.

Nu till den stora frågan alla kalassugna berlinturister frågar sig: Vart ska man gå? Vilken fest ska man satsa på? Eftersom jag är ungefär den sämsta personen i Berlin att svara på det just nu pga
1. jag är en småbarnsförälder utan barnvakt på nyårsafton
2. jag är gravid och sömnig kl. 22
så väljer jag i år att hänvisa till den engelskspråkiga tidningen Exberliners fina sammanställning av vad som händer under the night of nights. Nu är ju säkert bara en tiondel av allt med, men så är det alltid här i Berlin. Och någonstans måste man ju börja.

Några goda råd på vägen till det oförglömliga skiftet mellan 2011 och 2012 :
Håll ett öppet sinne, våga vara spontan, ät middag sent som sjutton för att orka till dagen därpå och akta dig för folk som försöker smälla raketer på dig (på riktigt. Det är ganska många som gör det under nyårsnatten. Busungar, fulla puckon, nyktra puckon etc. Livsfarligt. Blir lika upprörd varje år). Och står du på ett tak på tolvslaget utan staket, akta dig för att ramla ner.

Och förstås, ha så roligt du bara kan.

Så. Nu ska tanten gå och lägga sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se