2012/02/01

Lunchdate

Har skrivit om det förut, men Aunt Benny är verkligen en favorit bland kaféerna här i Friedrichshain. Snygg inredning, trevlig personal, perfekt för jobb och farligt goda kakor. I dag träffade jag Hanna där, en fantastiskt begåvad grafisk formgivare/fotograf som precis flyttat hit från Sverige. Hon är också frilansare och vi spånade artikelidéer ihop – älskar spånmöten!

5 kommentarer:

 1. I like Aunt Benny too :) Shortbread cookies!!!

  SvaraRadera
 2. jennifer.eliasson@hotmail.com4 februari 2012 00:08

  Hej!

  Mitt namn är Jennifer jag skriver till dig för att jag har stora funderingar på att flytta till berlin i augusti. Jag är rätt ung, 18 och undrar om du kan rekommendera ett bra område att bo på? Tacksam för svar! :)

  SvaraRadera
 3. Hej Jennifer!
  Om du är ung och tycker om att bo i ett område med mycket liv och rörelse så skulle jag rekommendera att bo i Kreuzberg, Neukölln eller Friedrichshain. Kreuzberg är bautastort, så där gäller det att hitta rätt så att man inte hamnar på något gudsförgätet ställe, men leta omkring Bergmannstrasse eller Oranienburgerstrasse. Neukölln kan jag inte superbra, men kring Sonnenallee eller Wrangelstrasse kanske (om någon som kan Neukölln bra har bättre förslag, kommentera gärna!)? I Friedrichshain går det bra lite överallt, men mest halabaloo är det i området kring Simon-Dach-Strasse. Hittar du något schysst i Mitte eler Prenzlauer Berg är ju det också toppen – det finns så många härliga ställen i Berlin! Jag trivs otroligt bra i Friedrichshain i alla fall, älskar småstadskänslan och att det finns så mycket kaféer och restauranger. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Hej tjejer,

  gatan i Kreuzberg heter Oranienstrasse. Oranienburger Strasse är ju i Mitte (mitt favoritområde by the way). :-) Men jag skulle rekommendera Friedrichshain för Jennifer. Där är det billigast och mycket ung folk bor där.

  S.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Tack! Jag blandar fortfarande ihop dem alltså. Efter fyra år. Blir så trött på mig själv.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se