2012/02/17

Mitt i

Jahörnini. Här sitter jag med Skavlan i bakgrunden på datorn och ett bad på väg att tappas upp i badrummet. Fredagskväll. Utanför fönstret gormar några punkare som sig bör och sonen sover efter att ha klippt sönder ytterligare ungefär tio pappersark. Det är hans grej just nu. Att klippa. Mannen jobbar långt bort igen, bebisen i magen bonkar på och fötterna värker efter en hel dag av transport av en allt tyngre kropp. Trött. Men rätt nöjd ändå.

Och så slår det mig hur mitt i jag är. Inte mitt i livet förhoppningsvis, jag vill gärna bli äldre än dryga sextio, men mitt i allt det där jag så ofta funderade på hur det skulle bli som yngre. Mitt i familjebildandet, mitt i karriären, mitt i att skapa mig ett boende jag verkligen trivs med och mitt i alla tankar på vad jag vill åstadkomma, vilken riktning jag ska gå. Hey, jag befinner mig till och med hyfsat mitt i Europa. Eller, nja. Nåväl... 

Undrar om jag någonsin kommer att vara så mitt i skapandet av så mycket stort och livsavgörande som just nu? Kanske. Jo förresten. Förmodligen. Det är inte riktigt min stil att slå mig ner och vara klar. 

Så nu vet ni, mina vänner, vad jag funderar på i kväll. Och i morgon är det helg och jag och min pojke ska gå till gymmet och sedan på kindersport. Hurtigt. Kanske blir det ett museum eller så på söndag. Mach mit! vore kul, till exempel. Vi får se. 

Och just det, borde väl berätta. Tysklands president har avgått i dag. Skandaler, skandaler – mest av det ekonomiska slaget. För många tvivelaktiga affärer i bagaget. Ajaj. Christian Wulff blir den andra presidenten i Tyskland som avgår inom loppet av ett och ett halvt år. Ajaj igen. 

Nu är badet färdigt. Dags att doppa mage. 2 kommentarer:

 1. In the middle of creation - you have described something here that I feel is a phase I am entering, but I would have never been able to put in words like this. It feels very empowering actually, I am looking forward to being fully immersed in it soon.

  I am wishing you all the best in this time :)

  ps. We had a lovely dinner with your man yesterday. I also learned that you have a great coffee machine at home! ... next time I am in Berlin I think I may have to ring your bell ;)

  LG.

  SvaraRadera
 2. Oh, you're always welcome to our place Holly!

  I heard about the dinner, it sounded wonderful (I was a bit jealous I couldn't take part of it...).

  About the being "in the middle of" - it's really something to look forward to! Even though it's just as exhausting as exciting and lovely...

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se