2008/10/19

Berlin och barnen

Det råder babyboom i Prenzlauer Berg. Det är barn överallt där - på gatorna, i lekparkerna, på caféer, på axlar, i vagnar, famnar och på små träcyklar utan trampor. Överallt!
Det var någon som sa att i Bötzowviertel, som är en extra fågelkvittrande och krusidullig del av Prenzlauer Berg, bor det flest antal barn per kvadratmeter i hela Europa. Sug på den, I HELA EUROPA!

Och de ser ut att ha det bra, PB-familjerna. Nu, på höstkanten, sitter föräldrarna på de mysiga uteserveringarna kring Kollwitzplatz (också kallat "Upper Bohemia") insvepta i filtar i trendiga kulörer och smuttar på sojalattes medan barnen leker i den fantasifulla lekparken intill. Och för varje nytt par som bestämmer sig för att börja köra utan hurrar politikerna - för barn är precis vad Berlin behöver.

Tyskland har ett av de lägsta födslotalen per kvinna i hela världen (1.3), och i Berlin är det ännu värre. Det är egentligen bara i Prenzlauer Berg som det kryllar av knattar. Det är synd, för Berlin är inte bara en av de coolaste kulturstäderna i världen, det är en barnvänlig stad också. Gatorna är breda, det finns platser på dagis och tusentals fantastiska lekparker. Babygrupper, grönska, kaféer med lekrum, yoga för bebisar (ja det finns!) och miljoners miljarders butiker med babykläder, leksaker och barnmöber. Berlinare älskar barn, men de verkar inte vilja, våga, eller ha råd med att skaffa några själva. Förutom i Prenzlauer Berg då förstås...

1 kommentar:

  1. Dags för dig att göra Berlins politiker en tjänst då kanske? Sug på den ... :) Kram/Linn

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se