2008/10/03

Livet som utlandssvensk

Det finns en sak som verkligen suger med att flytta utomlands och det är att vännerna och familjen plötsligt är så långt borta. Även om jag åker till Sverige ganska ofta så är det svårt att hinna träffa ens en bråkdel av alla jag saknar.

Jag har precis kommit tillbaka efter några jobbdagar i Stockholm, och den här gången hann jag med ett besök hos farmor, en middag med min ena bror och en med en kompis, en frukost med två andra kompisar och en blixtvisit hos bror nummer två innan flygbussen gick. Tre dagar och inte en vaken stund som inte utnyttjades till max.

Första gångerna jag skulle åka hem gjorde jag helt bisarra scheman för att hinna träffa så många som möjligt. Men det ledde bara till ångest och tokstress. Nu skiter jag i planeringen, att spontanringa någon och föreslå en middag eller fika är både roligare och mer spännande - vem kommer ha tid att träffa mig den här gången? Jag har insett och accepterat att jag inte kan hänga med mina vänner lika ofta som förut. Jag valde att flytta hit och i det valet ingick det att sakna och, då och då, ha dåligt samvete för att jag är här när de är där.

Så, till alla er jag inte hunnit träffa sen jag flyttade: Jag saknar er! Jag tänker på er! Skaffa skype!

1 kommentar:

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se