2009/02/23

Sju skäl för en februariweekend i Berlin

Att åka hit i maj är underbart. Syrénerna blommar, våren har blivit försommar och den stekande inlandshettan har inte slagit till ännu. Men det finns skäl att åka hit redan nu, när det är som slaskigast och ruskigast. Lite Berlin mitt i vintern gör nytta för själen.
Här är en lista på hur:

Upplevelseboost
Det är inte bara annorlunda här - med den rätta guiden i i handen (i bok, tidnings eller mänsklig form) kommer du garanterat uppleva fler och ballare saker i Berlin än vad du gör under ett år hemma. Det finns så mycket, det är bara att välja.

Mer lyx för pengarna
Enligt en lista som sajten hotels.com har sammanställt ligger Berlin riktigt bra till när det gäller att kunna bo lyxigt för inte så mycket pengar. För 1500 kr per natt får du inte mindre än 4.9 hotellstjärnor. Och det här gäller förstås inte bara boendekostnaderna.
Åk hit och skäm bort dig själv! Bo på ett mysigt lyxpensionat för en tusenlapp natten, ta en massage för 40 euro timmen och ät en trerätters för under 30 euro. Mmmmm.
Hela listan på mest lyxboende för pengarna hittar du här.

Bästa semesterkänslan
När jag frågade en tysk bekant varför han flyttat till Berlin svarade han "för att här känns vardagen som semester". Han har rätt. Stämningen är avslappnad, stressen känns långt borta och det händer kul saker nästan varje dag. Häng på kaféer, inspireras av kulturen och njut av livet. Det blir ett välkommet avbrott i den gråa sverigevardagen.

Godare öl
Glöm stockholmskrogarnas blaskiga Pripps blå för 57 kronor flaskan. Här kostar en stor, och väldigt god stark, 2,20 euro. Lycka.

Klubbarna är ballare
Om man ändå ska stå i kö i vinternatten är det väl bättre att så smånignom komma in till något som blir en upplevelse för livet, ett nattäventyr på riktigt, än att återigen upptäcka att man hamnat på Berns bara för att man inte kom på något annat.

Vintage vintage vintage
Det spelar ingen roll vilken årstid det är. Den bästa vintage och second handshoppingen här är inomhus och bättre än någon annanstans jag varit. Bara det ett skäl att åka hit.

En timme ljusare, mycket gladare.
Det är vinter här också, det är kallt, det är slask. Men god damn it det är ljusare! Längre dagar och breda gator gör intrycket mycket soligare än i Stockholm. För första gången på flera år är jag inte beredd att hugga av min högra arm för lite solsemester i februari.

3 kommentarer:

  1. Åh, jag håller med! Om allt. Och vill tillägga att en annan underbar sak med Berlin i februari är att uppleva det med sina underbara vänner som bor där. Och aldrig trodde jag att jag skulle bli uppiggad och lycklig av en snöslaskig tysk stad. Men Berlin överträffade minst sagt förväntningarna.

    SvaraRadera
  2. Hej Johanna! Vi är ett käckt gäng som ska till Berlin, just i Ferbruari!! Du har inte lust att hänga på?

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se