2009/04/14

Ett två tre sommar

Det är någonting med våren här i Berlin. Den finns inte. Eller, den kanske finns, men bara i någon vecka. Sen är det sommar.
Nu är väl inte jag någon expert på området - jag har ju trots allt bara upplevt två berlinervårar - men när jag hör mig för med de som bott här längre är det flera som håller med mig.
Berlin hoppar över våren.

Det kan bero på att solen är lite varmare här, så fort den kommer fram någon gång i mars funkar det hur bra som helst att sitta ute i t-shirt. Jag har en vårjacka men fungerade bara i en vecka innan den blev för varm. Träden blev prunkande gröna på ett par dagar och lika snabbt gick nöjeslivet från 100 till 3000 (helt nere på noll är det aldrig här). Med så mycket ivrig kreativitet som puttrat hela vintern behövdes det inte många solstrålar för att hela stan skulle börja sommarstudsa.

Idag är det 18 grader i skuggan här i Friedrichshain. Ingen sommar för en spanjor, men för en frusen svensk är det rena rama bastun. Gräset är långt och grönt , träden blommar och idag flög det in en skalbagge genom fönstret. Och i förrgår fick jag ett myggbett.
Det är sommar, I tell you.

1 kommentar:

  1. vad glad jag blir att det är sommar i berlin! jag och min sambo ska dit i helgen för första gången och det ska bli hur spännande som helst. hittade din blogg när jag sökte på google och den är hur rolig som helst att läsa! jag blir ännu mer pepp! :) tack!

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se