2009/11/04

Baka baka murjubileumskaka

Nu är det inte långt kvar, om bara fyra dagar ska 1000 två och en halv meter höga dominobrickor falla genom Berlin. Dominoeffekten ska förstås symbolisera murens fall och är en del av Fest der Freiheit, Frihetsfesten, som går av stapeln på måndag kväll. För att riktigt dra ut på effekten ska fallandet stoppas lite då och då - det vore ju dumt att inte låta fler än en viktig människa få putta igång det hela och så blir det ju så fint dramaturgiskt sett.

Den allra första brickan ska Polens före detta president Lech Walesa få välta. Det blir vid Reichstag, sen ska brickorna få falla ända bort till Brandenbruger Tor där Gorbatjov ska få säga några ord och Bon Jovi (lever han?) sjunga en sång. Den andra dominoomgången sätts igång av José Manuel Barroso, europaparlamentets talman Jezy Buzek och ett gäng skolbarn (så vackert) medan de sista brickorna får börja falla lite mer diskret - allt för att sluteffekten ska bli så mäktig som möjligt med fyrverkerier och hymner och hela kitet.

Alltså, ingredienserna för murjubileumet i Berlin 2009:
Tydlig symbolik
Politiker
Skolbarn
Bon Jovi
Fyrverkerier
och sjukt många dominobrickor.

2 kommentarer:

  1. Haha. Jag har också bloggat om det där med Bon Jovi. De låter inte David Hasselhoff komma som faktiskt var med då det begav sig. Nej Bon Jovi skall det vara. För de är ju så himla nya och fräcka. Men kul skall det bli!

    SvaraRadera
  2. Oj. Oj. Oj. Oj. Undra vad Bon Jovi kommer spela? Livin' on a prayer? Blaze of Glory? You give love a bad name? Så mycket bra, och framförallt aktuellt, att välja mellan...

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se