2010/01/20

I'm back

Åh vad det är skönt att vara tillbaka! Väskorna är uppackade, tvättmaskinen i full gång och jag känner mig grymt taggad för ytterligare ett år i Berlin. De senaste månaderna har jag ju hållit mig väldigt mycket hemma med vår bebis, försökt förstå att jag blivit förälder och lärt mig hur det här med att ha barn går till. Nu har jag landat lite i det hela, ammar och byter blöja lite var som helst och längtar ut på stan igen. En tur till Neue Nationalgalerie, en fotoutställning om bakom kulisserna på Berlin Fashion Week och några sköna kaféfrukostar á la Berlin står först på schemat. Soft.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Hej Disa!
  Äsch, kom hit vetja! Plugga tyska! Och börja prata deutsch hemma med pojkvännen så snabbt du lär dig minste lilla så kommer du snart vara redo för ett jobb här. Och vem vet, du kanske kan hitta ett jobb som inte kräver tyskan? Barnflicka åt en svensk familj, kanske kan du ha något typ av distansjobb (som jag).

  Hur som helst, mitt råd är att satsa fullt ut på att lära dig tyska. Bestäm dig, var envis, gå kurser (helst här), ge inte upp, skaffa dig en tandempartner, var modig. Det brukar löna sig (och det är otroligt härligt att ha lärt sig ett nytt språk). Stort lycka till och återkom gärna om du har andra frågor.

  SvaraRadera
 3. Kan du ta bort min tidigare kommentar? Vill inte att min mailadress (mumma@live.se) kopplas ihop med mitt namn. Det gör den tyvärr om man googlar... Tack på förhand!

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se