2010/03/10

Mässed up - ITB Berlin

Uzbekistan är "the land of dreamers" och snart öppnar ett hostel här i stan som kommer ha specialrum med extra hårfönar och speglar "för tjejgäng". Det vet jag för att jag var på världens största resmässa i går, ITB Berlin. Den är verkligen helt enorm - jag tror att det tar ungefär en timme att promenera i rask takt genom mässan, och då finns det massor av våningar upp och ner som jag inte hann med. För det mesta fick delar av världen, som "Centralasien" och "Norden" dela på en mässhall, Mallorca däremot fick en helt egen. Tyskar älskar Mallorca, om någon skulle missat det.

Inte för att jag är den lättsålda typen, men jag måste säga att det är ganska trevligt att vara journalist i såna sammanhang. Man är ju så populär! Åååå, är du reporter? Ta en penna, ta mitt visitkort, skriv om mitt hotell! Som om en penna skulle charma mig, haha, men ändå. Nu är jag hur som helst proppad med ny turistinfo om Berlin, och resten av världen också för den delen. Då återstår det bara att sälja, resa och skriva. En bergsklättringsresa i Tajikistan kanske? Nja, inte helt klockrent för en nybliven mamma med sömnbrist. Däremot ska jag till Mallis. På riktigt. Jag blir verkligen tyskare och tyskare för var dag som går.

3 kommentarer:

  1. Japp. Tre veckor på lyxhotell i Deiá för en artikel i...öööö.. på min blogg? Nä Mallis är bestämt sen länge och jag ska försöka låta bli att jobba när jag är där (bröllopsresa, inte så romantic att ha datorn med sig kanske).

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se