2010/03/03

Mera fika!

Jag har hittat ett nytt riktigt schysst kafé. Aunt Benny ligger vid Traveplatz här i Friedrichshain och är lite sådär snyggt putsat och coolt - en stil som känns mer Prenzlauer Berg än Friedrichshain. Kanske är det ytterligare ett tecken på att F-hain sakta men säkert förvandlas till ett tjusigt lattemammamekka med designbutiker i varje hörn och tokdyra barnaffärer ungefär var tredje meter. Eller så är det bara ett schysst kafé, med goda mackor och bra kaffe.

2 kommentarer:

 1. Hej! Gillar verkligen din blogg. Ska till Berlin för första gången över påsk. Dom flesta jag pratat med säger att jag borde bo i Prenzlauer Berg, vilket verkar vara en soft stadsdel. Men nu fick jag ett rum på det där coola hotellet du tipsat om i Friedrichshain. Vad tycker du? Är där i fem dygn och gillar mest soft öl-häng, god mat, mysiga fik och coola butiker.

  Jeanna

  SvaraRadera
 2. Hej Jeanna!
  Prenzlauer Berg är onekligen trevligt, men stort! Det finns massor av olika områden att bo i där så det gäller att pricka rätt. Jag tror du kommer gilla det coola hotellet (Michelberger?) och Friedrichshain. Det finns massor coola butiker och ibland undrar jag om folk inte gör något annat än softar och dricker öl här. Hotellet ligger nära Spree och om det är vackert väder kan du promenera längs med vattnet och East Side Gallery till Alexanderplatz. En liten bit, men fint! Och så har du nära till Kreuzberg som är en annan skön stadsdel som du absolut ska hänga lite i också tycker jag.
  Och en sak till, spårvagnen M10 går precis utanför hotellet och raka vägen upp till de göttaste delarna av Prenzlauer Berg (åk till Eberswalder strasse till exempel) så det är lätt som ett plätt att pendla lite! Ha det så kul i Berlin nu!

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se