2010/06/11

Hårda sparkrav och megademo

Medan det snackas bröllopsklänningar, bästa dukningen och Lovekalas här i Sverige är det mest sparpaket och hårdare regler för bidrag som gäller i de tyska medierna just nu. 80 miljarder euro ska läggas undan - bland annat genom att dra ner på socialbidragen och föräldrapenningen. Folk är ursinniga och på lördag klockan 12 går ett (förmodligen) gigantisk demonstrationståg från Alexanderplatz i Mitte. Kan kanske vara bra att veta för alla berlinbesökare som tänkte göra Mitte då.

2 kommentarer:

  1. Här i Sverige rapporteras att de tyska journalisterna är allra flest bland utländska journalister när bevakningen av bröllopet nu drar i gång. Redan nu sänds något varje dag i tysk tv. Är det något som märks i Tyskland?

    SvaraRadera
  2. Absolut! Det märks. Inte minst i tidningshyllorna. Victoria och Daniel är överallt. Vigseln kommer sändas live och jag har flera bekanta som ska åka till Stockholm för att få uppleva bröllopet på plats. Men jag skulle nog tro att intresset är lite större i andra delar av Tyskland än i Berlin ändå.

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se