2010/06/03

Romantisk weekend i Berlin - här är den!

Det lär ju vara drösvis med par just nu som planerar en romantisk weekend och jag vill ju förstås, i vanlig ordning, slå ett slag för Berlin. Det är varken den vackraste eller mest kärleksdrypande staden på jorden men mellan alla punkdreads, ölhak, wienerschnitzlar och självupptagna bohemer finns det hur mycket som helst för de som vill hitta rätt miljö för att drunkna i sin partners ögon och säga "utan dig är jag halv" och liknande. Jag gör en lista.

1. Restaurang Vaimo. Den är pytteliten, har rödrutiga dukar, stearingljus i gamla vinbuteljer och serverar supergod italiensk mat. Jag har svårt att tänka mig ett bättre ställe för en romantisk middag. Boka bord dock, det finns typ bara sex och de går åt fort.
Adress: Danziger Strasse 18, Prenzlauer Berg. Tel: +49 (0)30 484 95 655

2. Modersohnbrücke. Egentligen förstår jag inte alls grejen med den gamla bron i Friedrichshain -  den är varken särskilt vacker i sig själv eller bjuder på någon vidunderlig utsikt. Trots det sitter det varje kväll ett tiotal par här, sippar på varsin öl, smeker varandra över ryggen och tittar på hur solen går ner över järnvägsspåren. Mina inhemska berlinerkompisar säger att "det är ju så fint där!" men jag som är en stockholmssnobb och van vid typ Djurgårdsbron förstår inte riktigt vad det menar. Skitsamma, det är stämningen vi är ute efter och här dallrar luften av förälskelse. 
Adress: Modersohnbrücke, 10245 Berlin
 
3. Tiergarten. I know, det är en park och parker kommer alltid upp när det ska vara romantiskt - som om en filt i gräset och lite träd automatiskt betyder kärleksfyrverkerier och frierier. Men, Tierpark ÄR väldigt fin och det händer något med en under promenaden genom den. Tänk er, på tu man hand genom prunkade skönhet och med ett intensivt fågelkvitter som bakgrundsmusik.

4. Liquidrom. Det här är en gigantisk floatingbassäng, alltså en sån som man flyter i utan att behöva ligga på en badmadrass, och det rätt mysigt att skvalpa runt hand i hand i ett nedsläckt stort rum till indiansk flummusik. Man får akta sig bara för att inte krocka med något annat kärlekspar. Det kan bli förväxlingar.
Adress: Möckernstrasse 10, 10963 Berlin

5. Spindler und Klatt. Det här är en bar i Kreuzberg som i typisk berlinerstil ligger på en skruttig bakgård. Inuti är den förstås loungeig och cool och vore det inte för inredningen skulle den knappast kvala in som som någon romantisk hotspot. Stället är fyllt av schäslonger och på dem går det hur bra som helst att ligga och talla på sin lover medan någon soulig tjej på scenen sjunger om hjärta och smärta. Lägg till dämpad belysning och några drinkar så blir det raka vägen hem till hotellrummet efteråt.
Adress: Köpenicker Strasse 16/17, 10997 Berlin

Ha det så trevligt!

2 kommentarer:

  1. Tack för tipsen!! Kanon! Har du några tips på några romantiska platser, eller lite halvudda? /Mathilda

    SvaraRadera
  2. Åh då måste jag ju bara tipsa om det övergivna tivolit i Treptower Park! Det är egentligen förbjudet att gå in men för de som inte är rädda för läskiga vakter väntar en helt fantastisk plats. Ödslig, övergiven och jättefin på ett väldigt mystiskt och ja, romantiskt, sätt. Tänk dig bara - gamla trasiga kärlekstunnelsvanar som guppar i en igenvuxen damm, ett pariserhjul som gnisslar lite i vinden.. Ja du fattar!

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se