2014/02/05

Sol

Det är sjukt här hemma. Isa och jag har hosta, feber och tennisbollar i bronkerna. 

Men det är okej. Isa är glad som en lärka ändå, solen har lyst och värmt hela dagen och jag fick både en Silokaffe (nej, jag är inte sponsrad av Silo. Lovar.) och en stor bukett tulpaner av mig själv på väg till hämtningen av Eje. 

Hör ni, det har vänt nu. Vintern är snart över och Berlin inom kort, kort det bästa stället på jorden igen. Hela vägen fram till november!7 kommentarer:

 1. Hej Johanna! Jag har lite Berlinerfrågor. Jag kommer att söka utlandsstudier i Tyskland, förmodligen, inför nästa höst. Det jag undrar är vad du tror om Berlin som studentstad? Och vad tror du om München?

  Jag är inte ute efter det klassiska, svenska, studentlivet. Jag vill åka till en stor, trevlig och rolig stad. Jag vill ha mycket att göra och träffa trevliga människor. Men, jag kan inte tyska. Är det ett hinder i Berlin, eller funkar engelska bra?

  Jättetacksam om du orkar ta dig tid att svara!

  Fia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fia!
   Berlin är ju världens bästa stad! Så jag röstar alltså på Berlin : ) Engelska går bra för det mesta – men missa inte chansen att lära dig tyska! Det blir både roligare och lättare i vardagen här då. Är studierna på engelska?

   Jag har knappt varit i München själv, bara någon dag, och kan inte alls säga hur det är att vara student där. Någon annan läsare som vet kanske? Det är säkert superhärligt där också på en massa sätt, men väldigt annorlunda mot Berlin. Berlin är galet, oväntat, avslappnat, lustfyllt, lekfyllt och bara så himla härligt. Jag skulle ha ÄLSKAT att vara student här. Dessutom är det fortfarande rätt billigt här, billigare än i München. Lycka till!

   Radera
 2. Hej igen! Tusen tack! Är väldigt peppad att åka iväg och ditt svar gjorde valet ännu enklare. Jag har börjat lära mig lite tyska, det känns svårt men ska öva! Studierna kommer vara på engelska, om jag inte läser tyska då givetvis.

  Jag älskar galet och oväntat! Så det låter perfekt. Tack för svar :D

  Fia

  SvaraRadera
 3. Silo, är det en kedja i Berlin? Säkert en fråga i stil med "serverar Starbucks kaffe?", men jag har bara inte sett det här i Köln! Igår var det värsta vårdagen här och även idag är det varmt. Första snödropparna har tittat fram och jag och killarna hittade en tussilago! Så jäkla skönt. Livskvalitet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ni hittat tussilago? Herregud vad härligt, då finns det hopp om VÅR på riktigt ju! Och Silo är ingen kedja, bara ett endaste litet kafé som drivs av några australiensare här i Friedrichshain, så inte ett dugg konstigt att du inte vet vad det är. Det känns bara som att jag jämt skriver att jag varit där, sitter där och jobbar, köper deras kaffe etc. Jag älskar det kaféet helt enkelt.

   Radera
 4. Gud vad mysigt att ha hittat ett litet favoritkafé i närheten där du bor. Här i Sülz, stadsdelen där vi bor, finns det mest kafékedjor och det är lite trist tycker jag. Gillar originella små kaféer som drivs med stor kärlek.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se