2010/07/03

Berlin on fire

Det är varmt i Sverige, det är hett i Berlin. 31 grader, känns säkert som 51 på Rosa-Luxenburg-platz. I Berlin finns inga ljuva fläktar och det är lätt att få panik när man känner sig som en bratwurst på grillning. Det kokar. Inga vatten i stan förutom en ganska smal flod som är så skitig att den inte går att bada i. Allt är bara glödande, svettigt, hett, hett, hett.

För den som orkar masa sig en bit utanför stan finns det några badstränder att åka till men på varma, soliga dagar mitt i sommaren är de så överbefolkade att risken är stor att du ångrar dig så fort du betalat inträde (kostar ofta kring 2 euro att gå in på området). Nästa alternativ är att hålla sig längs med Spree, där kan man åtminstone låtsas att det snart är dags för ett dopp. Här är ett gammalt inlägg om några strandbarer.

Men, det enklaste och kanske bästa alternativet är förstås att hitta ett skuggigt bord och beställa en stor, kall hefeweizen. Och sen gå hem och duscha kallt. Ingen revolutionerande lösning kanske, men bra.

Nu ska jag kolla på när Tyskland fortsätter vinna fotbolls-vm.

3 kommentarer:

  1. du borde åka till Schlachtensee S1 mot Wannsee, där kan man bada helt gratis och det är hor skönt som helst, finnd även en liten sandstrand! och så finns Schlänitzsee vid Marquarth

    SvaraRadera
  2. Tror att det finns några sjöar i Köpenick som är gratis.. Men överbefolkade, ja det är de säkert, tyvärr!!

    SvaraRadera
  3. Tack för tipsen! Jag kommer definitivt att fortsätta upptäcka sjöarna kring Berlin om hettan fortsätter i augusti och september. Rätt vad det är hittar man den där pärlan som inte så många andra hittat, som är gratis och inte allt för långt bort. Schlachtensee nästa!

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se