2010/07/13

Nykär, igen och igen och igen

Det krävs verkligen inte mycket för att jag ska bli sådär fånigt nyförälskad i Berlin igen. Fyra veckor i Sverige räcker hur bra som helst, och då har jag ändå bälgat i mig allt vad sommarsverige står för. Klippor och hav, Skansen,varma sjöar, mystiska skogar och sill och potatis i massor.

Det är så underbart fantastisk att komma hem till mina älskade kvarter igen, med kullerstenar och klotter och espressobarer var tredje meter. Fast de där grejerna är inte det som gör mig så lycklig här, det vet jag ju. Lyckan kommer, som jag alltid tjatar om, av att jag blir så lugn här.
Lugn och fri i Berlin. Det är jag det. Och jag bor här! Lyckliga jag!

3 kommentarer:

 1. Åh vad jag är glad att jag hittade din blogg! Jag kom hem från en längre Berlin weekend idag. Har alltid drömt om att åka dit och nu blev det äntligen av. Först var jag inte sådär jätteimponerad (bodde vid Zoo/Kurfurstendamm) men sedan gjorde jag ett besök i Kreuzberg och blev riktigt förälskad. Tom min sambo sa "Här skulle jag tänka mig att bo" flera gånger. Men det känns ju svårt eftersom att vi inte talar tyska och en flytt är inte sådär jätteenkel. Nu ska jag läsa dina inlägg så kanske jag får svar på alla mina frågor om vart du bor, vad du gör osv.

  SvaraRadera
 2. Hej Mini! Visst är Berlin en härlig stad! Det låter som att du och Tom blev lika förälskade som jag första gången jag var här. Hoppas mina inlägg kan hjälpa dig, om inte får du gärna ställa frågor via mail (johanna@paues.net). Ha det fint!
  /Johanna

  SvaraRadera
 3. Jag blir alltid djupt deprimerad när jag reser till Stockholm. Berlin är mitt hem och jag kan inte tänka mig nagot annat hem som är lika trevligt.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se