2010/11/09

Jakten på kontorsplatsen - del 3

Det rör på sig! I går var jag och min vän K, också frilansare, och tittade på ett helt okej kontor på Kastanienallee (också kallat Castingallee, för att så många hippa människor går där i hippa kläder och hoppas på att bli upptäckta av någon ännu hippare och därmed bli dubbelt så hippa själva). Läget är bra, hyran ännu bättre och det luktade varken cigarettfimp, spritfest eller mögel i lokalen. Möjligen ligger det lite väl långt hemifrån, det tar runt fyrtio minuter för mig att åka dit kommunalt, men efter två års hemmajobbande och promenerande runt, runt i F-hainkvarteren längtar jag efter att se något något nytt om dagarna. Och hey, vad passar bättre in i mitt klyschiga "jag flyttade till Berlin och började frilansa"-liv än att ha ett kontor på Kastanienallee?

Nu är vi ju knappast i hamn än - risken är rätt stor att hyresvärden chockhöjer hyran eller säger bu åt oss som hyresgäster men det är inspirerande och kul att åtminstone ha något på gång. 

Om jag hade ett kontor på Castingallee


skulle jag nog ganska ofta fika kaffe med våffla på kaféet Lycklig vid parken

och ta en tur in i affärer med ganska pretentiösa men rara namn på vägen hem.


2 kommentarer:

  1. Mitt kontor tänker börja hyra ut platser/rum (vid Jannowitzbrücke) da vi har fatt lite plats över. Visserligen har vi väl snarare tänkt hyra ut manadsvis men det beror ju pa vad ni är ute efter. Maila mig om du är intresserad och fortfarande letar :-)

    SvaraRadera
  2. Jag är intresserad och letar fortfarande! Får inte fram din mailadress dock, har du möjlighet att maila mig på johanna@paues.net?

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se