2010/11/08

P-bot. Okejrå.

Vi fick en p-bot i dag. Ajaj. Hela 15 euro måste vi betala för att vi råkade ställa oss på en gata där bara boende i området får stå. Inte så farligt med andra ord och så är det generellt sätt här när det gäller parkeringsböter. Ska man stå länge på en plats kan det till och med löna sig att inte betala parkeringsavgiften. Inte för att jag vill uppmuntra någon till att göra orätt här, men ändå. Fascinerande system.

2 kommentarer:

 1. Haha, samma hände mig nere i Dortmund. Vi hade parkerat bilen mitt i natten och tagit oss en öl på krogen, som turligt nog låg precis utanför bilen, sedan somnade vi trötta och utmattade.

  På morgonen vaknade jag av att någon skrapade på bilen. Det lät så. Jag rörde inte en fena eftersom det kanske var Die Polizei.

  Jag smög försiktigt ur bilen och hittade till min förargelse en förbannad P-bot. Adrenalinet pumpade och jag var fly förbannad. Vi hade betalat p-avgiften, men den hade tydligen gått ut med 15 min när lapplisan var i farten.

  Jag rykte fram och skulle bevittna domen som löd fem euro. VA?! Jag brast ut i skratt och var på gott humör resten av dagen.

  Så kul har jag aldrig haft igen, genom att få en P-bot, vill säga.

  SvaraRadera
 2. Haha! Eller hur! Blir ju lite fånigt liksom.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se