2011/09/12

Cityskills

Jag och sonen är hos min mamma i Sverige. Hon bor på landet och det känns fint att ha naturen precis utanför för omväxlings skull. Sonen utropar exalterat "mamma, gröööönt!" varje gång vi går förbi en buske. Stackars stadsbarn.

Å andra sidan får han se gatukonst i massor till vardags och lära sig att väja för hundbajs utan att ens behöva titta ner på trottoaren han går på. Det är värt rätt mycket det med.

Fönstervy från mitt arbetsrum hos mor min. Mycket grönt.

2 kommentarer:

  1. Jag växte upp i en storstad och jag tyckte att det var underbart (det finns ju faktiskt parker och skogar inte allt för långt bort..) och det är svårare att få tillgång till det en storstad har att erbjuda (kultur, aktiviteter, större utbud på allt osv) i en liten stad/på landet än vad det är att gå tillgång till natur/lugn/vad det nu man kan få på ett mindre ställe i stan. Does that make sense? Det jag menar är att du inte ska ha dåligt samvete för att ditt barn växer upp i (denna fantastiska staden) Berlin, jag vill själv att när jag får barn ska de också bo i en stad med lite mer möjligheter och kultur.

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt! Berlin är ett fantastiskt ställe att växa upp på, på massor av sätt. Natur kan vi få på andra ställen (som hos min mamma till exempel). Tack för pepp!

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se