2011/09/04

Sensommarbad

En bra sak med att bo en bit söderut är att sommaren ofta håller i sig lite längre än vad den gör uppe i Sverige. Jag brukar säga att vi har ungefär en månad extra och efter den här skitsommaren i Berlin (vädermässigt) hoppas jag verkligen att det stämmer. Det behöver alla inregnade berlinare.

Och än så länge håller teorin, i går var det 29 grader varmt och efter att ha gjort vår vanliga lördagstur ner på ekomarknaden vid boxi, svalkat oss lite i barnfontänerna vid lekplatsen och kollat in Fiesta Kreutziga, en skön årlig gatufest på Kreutziger strasse här i Friedrichshain så åkte vi till vattnet. Jag älskar att åka till vattnet.

Berlin är ju knappast känd för att vara en vattenstad, och det är det ju egentligen inte, men det finns faktiskt en hel del små och stora sjöar runt och i stan. Här kan man hitta var dem finns. Ofta är de rätt fulla och stojiga, särskilt på en varm lördag, men ett bra knep är att åka dit lite senare – när de flesta barnfamiljerna åkt hem. En av mina favoriter är Freibad Wandenschloss, det är fint och rent, inte så långgrunt och bra om man gillar att simma. Och så har de sådana där fina femtiotalskorgar som man kan hyra. Enda nackdelen är att det kostar 3 euro per vuxen att gå in men nåväl, är det riktigt varmt är det värt varenda cent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se