2011/10/20

Veganskt

Jag är rätt långt från att vara en vegan. Jag älskar kött, jag älskar kyckling och jag älskar mjölkprodukter. Men jag försöker att hålla nere på köttätandet, göra det till något festligt istället för något vardagligt, och jag gör mitt bästa att konsumera vettiga produkter där djuren fått vara glada medan de levt (så länge plånboken tillåter det i alla fall, det kostar ofta att handla miljö- och djurvänligt).

Hur som helst, alla affärer som gör det lättare att handla schysst är bra tycker jag så nu vill jag pusha lite för Veganz i Prenzlauer Berg. Det är en relativt nyöppnad matbutik där inga produkter innehåller något som kommer från djur.
Dyr? Ja.
Rolig att handla i/inspireras av? Det också.

Inte ett spår av djur i de här burkarna.

7 kommentarer:

 1. hej! hur kan jag missat detta? du har väl provat på burgarna på yellow sunshine va? snälla säg att du har det! om inte, så måste du. snarast. tips tips!

  och tack för en kul blogg. jag blir pepp på flytt till berlin på riktigt.

  SvaraRadera
 2. Finns också en lite butik i Berlin som kan vara av intresse för veganer: http://www.veganladen.de/

  Det tråkiga med veganz är ju just att det är DYRT, men de har också allt man kan tänka sig. Mycket går dock att hitta på Reichelt eller random drugstore, div. patéer osv. iaf. Men de har ett stort utbud av skitgod (om än lite dyr) djurvänlig glass och div. helfabrikat (snitslar, biffar etc). Helt klart skönt att kunna gå in i en butik och inte behöva bry sig om innehållsförteckningar!

  Annars vill jag tipsa om en vegansk restaurang/ett veganskt burgarställe som serverar fantastisk "Hawaii-pizza", yoyo's: http://www.yoyofoodworld.de/

  God mat och bra priser och helt veganskt! :)

  Yellow sunshine tyckte jag personligen var förjävliga, men det kan ju varit jag som hade otur den enda gången jag ätit där! :P

  SvaraRadera
 3. Åsa och Sarah! TACK för tipsen, Strålande ju!

  SvaraRadera
 4. Och nope, har inte testat Yellow Sunshine ännu. Får gå dit! Och även Yoyo's, det har jag också lyckats missa.

  SvaraRadera
 5. Fast snälla, säg inte att det är så dyrt att äta rättvist: kål, potatis, bönor, morötter etc är både billigt och gott!

  SvaraRadera
 6. det är inte överdrivet mysigt att sitta på yellow sunshine dock, men en lappland cheese to go funkar kanoners. dessutom är deras pommes gudomliga, så skippa salladen, kör på fries!

  SvaraRadera
 7. E.Birdie: Du har förstås rätt. Jag syftade på när man vill köpa schysst kött och biomat. Men man kommer ju faktiskt långt på att bara köpa helt vanliga rotfrukter, som ofta är hyfsat lokalproducerade dessutom.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se