2012/03/06

Berlinbiten.seNu, mina vänner, ska jag berätta om en sida jag har varit med och skapat. Berlinbiten.se heter den och innehåller massor av info för dig som är sugen på att flytta till Berlin, eller kanske redan är här.

Vi är några kompisar som länge tyckt att det saknats en riktigt bra och praktisk sida där nyinflyttade berlinsvenskar på ett enkelt sätt får hjälp med att få ordning på Berlinlivet. Vi vet av egen erfarenhet att det kan vara minst sagt förvirrande och frustrerande med alla nya regler och krånglig byråkrati, särskilt för den som inte är så haj på språket.

Vilket ställe är det som utfärdar meldebescheinigungen (det där pappret alla tyskar vet är nästintill heligt) nu igen och hur får man egentligen ett hyreskontrakt på en lägenhet här? Vad händer när man blir gravid, hur fixar man ett jobb och vilken är den bästa språkskolan?

Vi kom helt enkelt på att vi, som faktiskt redan bott här i ganska många år nu, har en hel del erfarenhet som vi borde dela med oss av. Inte minst för att antalet svenskar i stan ökar stadigt.

Okej, visst. Allt står inte på sidan. Inte ännu. Men vi fyller på undan för undan (och är hemskt glada för tips på nya ämnen). Som en härlig bonus är vi dessutom tre bloggare som regelbundet uppdaterar Berlinbiten.se med våra bästa berlintips och berättelser från våra berlinliv.

Sprid gärna sidan till alla du tror kan ha nytta av den. Vi finns såklart också på Twitter, @Berlinbiten, och på Facebook. Bara att gå in och gilla!

Förresten, om du bor i Berlin och är sugen på att blogga du med på sidan, hör av dig till info@berlinbiten.se

2 kommentarer:

  1. Åh herreberlinguden, jag dör vad bra detta är! Går fortfarande bara i tvåan på gymnasiet men snart ska mina sju år långa planer på att flytta till Berlin förhoppningsvis uppfyllas och den här sidan är verkligen guld värd!

    SvaraRadera
  2. Åh så bra Erika! Precis vad vi vill höra! Sprid den gärna och saknar du något på sidan är det bara att höra av dig. Lycka till med Berlinplanerna!

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se