2012/03/02

Flytta

Nu har det dragit igång på allvar. Flyttplanerandet. Hu, det är så mycket. Att-göra-listan är oändlig. Och inte hjälper det att den nya lägenheten bara ligger ett par hundra meter bort. Flytt som flytt. 

 - Vi måste hitta flyttfirma. Det känns vettigt, med tanke på att allt ska ske knappt två veckor före förlossningen och jag knappast är att räkna med som bärhjälp.  

 - Vi måste ta reda på hur mycket vi ska ordna i den gamla lägenheten innan vi lämnar den. Vissa säger att vi måste måla om hela lägenheten, andra att vi enligt hyresrättslagen här inte behöver göra någonting, oavsett vad som står i kontraktet (som är något otydligt, tyvärr). Någon som har koll?

 - Vi måste köpa ett kök och hitta någon som kan montera in det åt oss. Oavsett om man ska flytta till hyresrätt eller har köpt en lägenhet så ordnar man oftast köket själv här i Tyskland. Det är helt vansinnigt och har lett till att många har sina tallrikar och bestick i gamla billyhyllor och mormors chinffonje. Det går väl det också men ännu bättre vore ju om köket alltid ingick.  Punkt. 

Och just det, sedan ska man ju packa allt också. Fixa flyttlådor. Och vara gravid i sista trimestern. Och hålla sig lugn så att bebisen inte får för sig att komma ut tidigare.
Det skulle vara... opraktiskt.

Men först är det helg. Med mycket jobb visserligen, men bara kul saker. Jag skriver en guide just nu och ska testa några barer och restauranger. Inte mig emot.

6 kommentarer:

 1. Här kommer några tips:
  Be dina vänner om hjälp, jag kommer gärna och packar åt er mot en god kaffe.
  När det gäller målning av hyreslägenhet. Så länge väggarna är vita och ok, alltså ing stora fläckar eller så, så ska ni inte behöva måla om.

  SvaraRadera
 2. Hehe, puss pårej! Små hål i väggen från krokar och annat, är det okej att lämna?

  SvaraRadera
 3. Wishing you best of luck with the move! Lots of work ahead .. poor you :( If I was in Berlin, I would definitely offer my help. So from here, I am sending positive thoughts. Maybe that helps a bit ... :)

  SvaraRadera
 4. Var det nymålat när du flyttade in? Om inte, har du i alla fall argument. Eller så chansa, kanske har du tur. Annars är det rolla över väggarna med vitt som brukar gälla. Däremot behöver du inte skura golven, utan bara sopa rent eller "Besenrein" som de säger.
  Lite märkligt.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Tack Andrea! Jo, det var helt nymålat när vi flyttade in, i alla rum så alla fläckar, hål och annat är tveklöst vårt fel. Å andra sidan, betalar man en hyra varje månad borde det ju vara okej med visst slitage kan man tycka. Frågan är bara var gränsen går. Får nog helt enkelt ta ett ordentligt snack med hyresvärden, det skulle ju vara tråkigt om han höll inne med vår kaution...

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se