2013/04/20

Alla äter glass


Livet just nu, asså. Väldigt härligt.

ALLT är verkligen så mycket lättare nu när vintern har flytt sin kos. Vardagen har gått från något slags ständigt kämpande till ett soft hängande. Jag hämtar på dagis, vi stannar till på lekplatsen, jag skvallrar lite med de andra föräldrarna. Vi tar ett spontanvarv med springcykeln kring kvarteret bara för att vi kan och det är sommar och alldeles ljummet i luften. 

Hell, i går lyckades jag till och med ta med mig båda barnen till köpcentret efter dagis för att köpa vårskor till Eje. Inte en tår! Och nya skor med hem! Ha! Lätt som en plätt!

Det enda smolket just nu skulle väl vara allt tjat om glass. Det äts nåt alldeles fruktansvärt mycket eis här om sommaren. Vi går förbi fem (FEM!) ställen med kulglass längs med den korta vägen hem från dagis och att ungarna här äter sisådär en om dagen är inget konstigt alls, i alla fall inte om solen lyser. Fatta tjatet när alla kompisar goffar glass typ hela tiden.

Alltså. Eje äter rätt mycket glass nu. Over and out.

8 kommentarer:

 1. Visst är det skönt att vintern har flytt sin kos. Det är ju nästan sommarvärme nu. När jag var ny i Berlin för ett par ar sedan utforskade jag stora delar av staden. Nu har den krympt.

  Jag gar till Alexanderplatz, tar S-Bahn till Friedrichstrasse och promenerar runt där, sedan tillbaka hem via Unter Den Linden och Karl Liebknechtsrasse, det blir en ganska orentlig promenad.

  SvaraRadera
 2. Hej Johanna!
  Tack för en jättebra blogg!
  En liten fråga. Vi ska åka med familjen till Berlin och bo i Berlin ett par veckor och det verkar som att vi ska bo i dina hoods(Finowstrasse). Har du något tips på bra restauranger och caféer dit man också kan ta med ett litet barn? Gärna med bra vegetarisk meny, även om det inte är en deal-breaker.

  SvaraRadera
 3. Jag ser att det finns tva Johan!

  Ja, det är ju ett av de vanligaste namnen i Sverige. Jag är den Johan som är bosatt i Berlin sedan tre ar.

  SvaraRadera
 4. Hallå Johan som ska bo på Finowstrasse!
  Åh, ni kommer att älska våra hoods! Det är så jäkla mysigt här nu, när det börjar bli grönt och alla hänger ute hela tiden. Jag tror att de flesta ställen är helt okej att ta med barn till, särskilt om man kommer tidigt på kvällen. Då brukar det ju vara lite lugnare. Riktigt bra restauranger här i krokarna är Der Schwarzer Hahn (huvudrätt ca 16 euro, har en riktigt fin veggomeny), Schneeweiss (15 euro kanske?), Burger Amt (hamburgare, har också veggoalternativ), Vineria del Este (12 euro huvudrätten typ. Tapas, bland annat), Vineria Fraschetta (pytteliten italienare). Sedan finns det massor av småställen som har både vegan och vegoalternativ här i kvarteren - som kanske mer är lämpade som lunchställen.
  Hoppas ni får det jättetrevligt här!

  SvaraRadera
 5. Hej igen Johanna!
  Fantastiskt bra tips, tack så mycket! Vi ska se till att testa allihop. :)

  Mvh,
  Finowstrasse-Johan

  SvaraRadera
 6. Det finns ett Finowstrasse i Kreuzberg ocksa. Jag var tvungen att leta i min karta, som jag aldrig bär med mig utomhus. Jag vill inte se ut som en turist.

  Det är en smula pinsamt, trots att jag bott här i nästan tre ar sa är det fortfarande svårt att hitta i vissa omraden.

  Förra vintern, i december, var jag och min dotter pa besök hos en kompis i Neukölln, alldeles i närheten av Hermannplatz.

  Det var mörkt och regnigt. Tunnelbanan och bussarna hade slutat ga, och inga taxibilar syntes till heller.

  Sa gick vi at fel hall sydöst när vi skulle nordväst. Vi maste ha gatt i en timme. Alldeles ensamma i denna glittrande metropol. Det var en märklig upplevelse.

  Naväl till slut kom vi fram till
  Südstern och därifran gick det snabbt hem.

  Holzmarktstrasse-Johan

  SvaraRadera
 7. Åh nej! Hoppas att jag tips till rätt stadsdels nu då...

  SvaraRadera
 8. Jo Johanna ! Jag tror att du gjort det.

  En karta är naturligtvis nödvändigt. Jag brukar ofta gå in pa Google Maps. Det fungerar mycket bra, det är bara att slå in adressen.

  Smidigare faktiskt än karta.

  Det är söndag idag vilket innebär att vi antingen får gå till BHF Friedrichstrasse eller Ostbahnhof för att köpa mat.

  För övrigt vill jag tacka dig för en mycket trevlig sajt om vårt Berlin som vi är många svenskar nu som älskar.

  Vänliga hälsningar

  Holzmarktstrasse-Johan

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se