2014/03/05

Ynk och souk

Alltså. Lunginflammation, sa doktorn. Kan man bli frisk från det på tre dagar? Jag hoppas verkligen det, för på fredag åker jag till Palma och inget, nichts, kan stoppa mig. Så kom igen nu penicillinet, do your thing!

Men skit i sjukdomar nu. Kolla, vad fint det var på souken i Doha. Vi älskade verkligen att vara där. Så lugn atmosfär, lite dämpat nästan, och så vackert. R:s jobb tar oss verkligen till ställen vi aldrig skulle ha hittat till annars, det är jag tacksam för.

Det finns en hel del att säga om Qatar som land (och i synnerhet om hur de gästarbetare som bygger allt som ska byggas inför fotbolls-VM 2022 behandlas), och det var märkligt att befinna sig i ett land som så uppenbart, och med så stora offer, går så snabbt framåt. Där skyskraporna tycks tävla med varandra och det byggs i precis vartenda hörn.

Jag vet inte, men kanske är det en anledning till varför stämningen på den flera hundra år gamla (men nyligen renoverade) souken är så lugn. Den kanske funkar som en historisk oas mitt i all megakapitalistisk madness?
2 kommentarer:

  1. Ja! Man kan bli frisk på nolltid! Tänk positivt! Och på de tre v:na (värme vila vänlighet) som inte bara botar förkylningar utan även lunginflammation. Knapra penicillin, ligg under varma filtar, sov, ät buljong och köp flygöronproppar och nässpray, det är klart att du ska till Palma!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack för pepp! Det ska nog gå vägen!

      Radera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se