2010/04/11

Alla talar om Lena

Det råder Lena-feber här i Deutschland. Lena Meyer-Landrut är tjejen som trots att hon aldrig sjungit för någon annan än sig själv i duschen gick och vann Tysklands motsvarighet till melodifestivalen. I år var den i form av någon slags Idol-liknande tävling kallad "Unser star für Oslo" (Vår stjärna för Oslo) och det verkar faktiskt som att folk bryr sig lite mer än vanligt om vem som ska representera hemlandet i Eurovision Song Contest den här gången. Rent historiskt så är ju kombinationen ESC och Tyskland en ganska sorglig sak, trots att landet skickat ett bidrag vareviga år sen starten så har de bara vunnit en enda gång, men nu har alltså hoppets stjärna tänts på den tyska popmusikhimmelen igen. Tack vare Lena.

"En stjärna som Lena kan man inte skapa, hon kan bara hittas". Så sa Tysklands mäktigaste musikmanager, chefen för Universal Frank Briegmann. Och 18-åriga Lena har verkligen en speciell karaktär, hon är avslappnad och naturlig och till synes helt opåverkad av all uppmärksamhet. Hon säger ideligen knasiga saker, verkar inte bry sig det minsta om hur hon uppfattas och vägrar envist svara på privata frågor. När en journalist undrade om hon hade någon pojkvän svarade hon att hon blev bortgift mot sin vilja när hon var 14, och sen en gång till när hon var sexton så "javisst, jag har faktiskt två äkta män till och med". Roligare att hitta på än att bara inte svara, liksom.

Och nu är hon stor. Gigantisk till och med. Hennes tre låtar ligger på första, tredje och fjärde plats på den tyska singellistan och uppmärksamheten kring henne lär inte svalna förrän Eurovision Song Contest är överstökat. Om hon inte går och vinner hela alltet förstås.

Kolla in Lena och hennes bidrag till ESC, Satellite.

2 kommentarer:

  1. Men vi har Anna Bergendahl, i converse... Kom igen Lena.

    SvaraRadera
  2. Så sant så sant. Same same, different country liksom.

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se