2010/04/28

Sunkshopping

Det kanske egentligen vore bättre att skriva en lista på vilka butiker man absolut inte får missa här i Berlin, men under shoppingrundan i dag kunde jag bara komma på affärer som man bör undvika. Så här kommer den: Sunkaffärslistan. Gå inte dit.

1. På första plats kommer utan minsta tvekan Matratzen Concord. Här kan du köpa billiga madrasser, kuddar och täcken och kedjan har en affär typ var tredje meter. Fråga mig inte hur det går ihop,  varje gång jag stuckit in huvudet i en butik har det varit helt tomt. Förutom den överviktiga damen med dåligt färgat hår, en cigg i mungipan och en bister min som sitter bakom kassan. Jepp, madrasserna på Matratzen Concord stinker rök. Åtminstone de jag luktat på. 

2. Om helvetet var en skobutik, skulle den heta Deichmann.
Jag vet, kedjan finns i Sverige numera också, och det gör mig nästan rädd. Den är läskig. Skor, skor skor, för mycket skor. I sina kartonger, staplade på hyllor ända upp i taket. Skrikande barn, grönaktigt ljus i taket, lukt av klister och gummi. Me not like. Me får huvudvärk.

3. Det finns fula möbler, och så finns det Scontomöbler. Nu låter jag snobbig kanske, sorry för det, men jag visste faktiskt inte att det fortfarande producerades så kolossalt osnygga saker. Här hittar du persikofärgade plyschsoffgrupper, vitrinskåp det borde finnas lagar mot och sängramar som skulle ge mig mardrömmar.

4. Berlin har en hel del bagerier och det är ju himla trevligt. Tyvärr är många av dem riktiga sunkhak. Och kombinationen fettiga wienerbröd och rökande farbröder som ser ut att ha suttit där sen solen gick upp kvalar lätt in på min lista.

Det var allt för nu. Jag lovar att återkomma med lite nyttigare shoppingtips någon annan dag.

4 kommentarer:

  1. Hujedamig! Bajspåsarna är minst lika viktiga att känna till som guldkornen!! Tack för tipsen!!

    SvaraRadera
  2. haha!

    Fru S har gett mig sconto förbud, inte för att jag ska handla något, snarare att hon inte tror sig kunna hantera min reaktion eller stå ut med mitt förmodade tjat efteråt.

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se