2010/04/18

Tantfest

Jag tror att jag håller på att bli en tant. Eller, det är väl ganska självklart, vi (kvinnor) ska alla den vägen vandra och så vidare, men att det skulle hända redan innan jag fyllt trettio är ändå en överraskning. Det har pågått ett tag nu och symtomen har kommit smygande. När jag var runt 24 började jag intressera mig för balkongblommor, vid 26 hände det allt oftare att jag klagade på att musiken var för stökig och vid 28 började jag säga saker som "det är en dag i morgon också" och "jag behöver inte alkohol för att ha roligt". Och nu, vid 29 års ålder, har jag njutit i fulla drag av blommande körsbärsträd, tulpaner i rader och den kinesiska akademikerkören. Tillsammans med en miljon pensionärer.

Jag har varit på Körsbärsblommefest i östförorten Marzahn, med de ståtliga plattenbauhusen som fond till de rosa blommorna. I sällskap med alla andra tanter åt jag kinesiska sesambollar, gungade med till den koreanska dansen och fröjdade mig åt våren och blommorna. Parken där festen var heter Gärten der Welt och består, precis som det låter, av trädgårdar arrangerade i stilar hämtade från hela världen. Helt lovely. Och så finns det en riktig busklabyrint! Fast den vågade jag inte gå i, tanten i mig tyckte att det verkade lite omständligt och tänkte att "äventyren kan ungdomarna ta hand om".

4 kommentarer:

 1. Hej Johanna.
  Ville bara säga att det är så inspirerande att läsa och se vad du har för dig härliga staden Berlin. Är själv sugen på att flytta och bo i Berlin så det känns så kul att jag hittade din blogg, att läsa om någon som gjort det jag vill..

  Och de här med tantfest, jag håller så med dig, det går fort. Redan nu vid snart 26års ålder säger man "det är ok att lägga sig kl: 22" och "man behöver inte alkohol för att ha kul" "vi kan stiga upp tidigt dricka kaffe o titta ut genom fönstret" så jag förstår dig precis! :) haha fast jag måste erkänna att jag gillar utvecklingen haha...

  tack för en tokbra blogg med små tips och råd! Hoppas Berlin bjuder på strålande sol denna torsdag.

  SvaraRadera
 2. Tack Emilia för dina fina ord! De värmer! Mer än solen i dag, det är superkallt här nu tyvärr...

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Fint med dina Berlintips, även för en som bott här i 10 år...

  Bloggar också om Berlin, lite mer dagboksaktigt har det blivit dock, om livet och döden och det däremellan.

  Men till helgen får det bli en utflykt till körsbärsträdgården!

  Hälsar,
  Maria, www.maria-berlinitsallinthemix.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. @Maria
  Spännande, jag kollar in din blogg! Hoppas du gillar körsbärsträden : )

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se