2010/04/26

Berlin - två år senare

Snart är det två år sedan jag bytte Stockholm mot Berlin. Det är konstigt, men trots att det har hänt så mycket sen dess och trots att jag format en helt ny vardag här, känns det fortfarande som att livet jag lever nu bara är något tillfälligt, en semesterbubbla. Det är som att det liv jag såg framför mig i Stockholm var så självklart och så förväntat att jag har svårt att släppa tanken på att det är det som är det riktiga. Jag tänker liksom att det här flummeriet i Berlin bara är någon slags härlig dröm och snart måste jag växa upp och börja göra det som förväntas av mig. Karriär, köpa villa, leva sverigeliv.

Varför flyttade jag till Berlin? Det handlade om kärlek förstås. Till staden, men framför allt till min pojkvän, numera man, som fick jobb här. Fast det var faktiskt jag som ville att han skulle söka jobbet -  jag hade upptäckt Berlin under en resa ett par år tidigare och bestämt mig för att jag någon gång i livet skulle bo här. Det gällde bara att hitta rätt tillfälle och nu såg jag chansen.

Jag jobbade som tv-producent i Stockholm och trivdes med det, men jag ville testa något annat också. Inte bara fortsätta på samma sätt, gå i intrampade spår, friskis och svettisgympa efter jobbet, stress, stress, stress, handla på Prisextra och läsa bostadsannonser på söndagarna. Jag längtade efter en utmaning, något nytt, spännande och samtidigt ett lugnare liv. Att flytta till en stad där folk går på lina i parkerna och dessutom börja frilansa kändes perfekt.

Och nu sitter jag här, lever ett liv som jag älskar i en stad som jag fortfarande, efter två år, tycker är helt fantastisk. Jag sitter här i min bubbla och har det bra. Någon gång kommer väl poletten att trilla ner och bubblan spricka - jag kommer förr eller senare släppa mina gamla tankar på vad som är det verkliga livet och inse att det är det jag har omkring mig som är på riktigt. Och att ett hetsigt stockholmsliv är något man väljer. Eller väljer bort.  Att ingenting är självklart.

6 kommentarer:

 1. Vad fint skrivet! Cool banner också!

  SvaraRadera
 2. åh, jag känner igen mig i det du skriver. jag och berlin har nyss firat ettårsjubileum, jag har nyss flyttat in i en lägenhet med pojkvän jag träffat här och alldeles precis hämtat hit alla mina saker från sverige. samtidigt blir jag ibland lite rädd och tänker att ngn kommer rycka undan mattan under fötterna på mig och på ngt sätt spräcka min berlinbubbla. hur länge ska det funka med jobb, pengar, lägenhet osv. saker jag klurar på då och då. samtidigt är jag så himla glad att jag tog steget och flyttade hit istället för att köpa upp mig på bostadsrätt i sverige, fortsätta på tryggt men invant jobb samt göra samma saker dag ut och dag in. hoppas att vi båda två landar i lugnet - att det här är hemma men att man inte heller behöver välja liv och leverne för evigheters evighet.

  SvaraRadera
 3. åh, jag känner igen mig i det du skriver. jag och berlin har nyss firat ettårsjubileum, jag har nyss flyttat in i en lägenhet med pojkvän jag träffat här och alldeles precis hämtat hit alla mina saker från sverige. samtidigt blir jag ibland lite rädd och tänker att ngn kommer rycka undan mattan under fötterna på mig och på ngt sätt spräcka min berlinbubbla. hur länge ska det funka med jobb, pengar, lägenhet osv. saker jag klurar på då och då. samtidigt är jag så himla glad att jag tog steget och flyttade hit istället för att köpa upp mig på bostadsrätt i sverige, fortsätta på tryggt men invant jobb samt göra samma saker dag ut och dag in. hoppas att vi båda två landar i lugnet - att det här är hemma men att man inte heller behöver välja liv och leverne för evigheters evighet.

  SvaraRadera
 4. oj, förlåt för dubbelkommentaren.

  SvaraRadera
 5. Tack Sara!
  Och Karin - tack för intressant kommentar! Känns skönt att vi är flera som känner samma sak : )

  SvaraRadera
 6. jag blir sugen på att flytta till berlin när jag läser din blogg.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se