2010/10/08

Sökes: Arbetsplats i Berlin

Ok. I've had it. Här sitter jag, i ett myller av pappershögar, bananskal, tvätt och dröser av leksaker och försöker jobba. Vara kreativ. Komma på helt fantastiska artikelidéer som varenda tidning kommer att vilja köpa. Det går apdåligt. Och snart kommer sonen hem och börjar ropa maaaaaaama och så var det slut på den arbetsdagen.  Jag måste skaffa ett kontor. Ett skrivbord någonstans. Det borde inte vara omöjligt i den här stan och i de här kvarteren - här verkar ju varenda kotte verkar vara sin egen arbetsgivare.

Operation hitta arbetsplatsen har påbörjats. Wish me luck och tipsa gärna om ni har några bra idéer på var jag ska börja leta. Jag måste bort från högarna, ut! Gaaah!

5 kommentarer:

 1. Jag är ny här på bloggen.
  Så trevligt så.
  Får man önska sig något?
  Gärna ett inlägg om hur det är att vara frilans. Något jag själv kanske blir en dag och jag har mer negativa förbilder än positiva men du verkar ljuvligt lycklig så kan du hjälpa mig nyansera min bild vore det underbart.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Mia,
  såklart man får önska sig! Jag ska se till att författa ett inlägg om mitt frilansarliv snart.
  Kram tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Jag kan tyvärr inte tipsa om någon "riktig" arbetsplats, typ kontorshotell... Men varför inte göra som "alla" andra, d v s ta med dig din laptop och slå dig ner på ett café! Imtimes på Boxhagener Straße exempelvis är väl inte så långt hemifrån dig? De har gratis Wi-Fi och dessutom underbart käk! Det borde dessutom vara en hyggligt kreativ miljö med tanke på alla människor som passerar revy en genomsnittlig dag!

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset Martin! Intimes hänger jag på ibland, liksom på många andra kaféer här i stan. Jag har till och med ett utarbetat ett litet system med morgonkaféer, lunchkaféer och eftermiddagskaféer (käns inte alltid helt ok att sitta i sex, sju timmar i rad på ett och samma kafé, och en del har bra frukost, andra bra lunch osv). Det funkar rätt bra, men det skulle ändå vara skönt att ha ett eget ställe, där jag kan ha mina pärmar och så förstås, kanske några jobbarkompisar...

  SvaraRadera
 5. Förstår hur du menar - och misstänkte nog att du redan provat på det där! :)

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se