2011/02/17

En italienare: Papá Pane

Papá Pane  på Ackerstrasse i Mitte är ett sådant där avslappnat ställe där personalen är hur trevlig som helst och det liksom inte är så noga med saker (det dyker upp tre pers extra och en hund till ett redan överfullt bord – inga problem då knölar vi in två pallar också. Och vill hunden ha något gott att äta kanske? Lite så). Barnvänligt som bara den är det också, när min (då) treåriga brorsdotter var där kom en servitör, helt spontant, med färgpennor så att hon kunde rita på pappersduken.

Och så är maten väldigt bra. Finfin pasta och underbara pizzor – jag var där i går och slog till på en med  bresaola, valnötter och färsk spenat indränkt i tryffelolja. Sjukt god!

Det här är ett bra tips, helt enkelt. Men beware - det är ofta väldigt fullt och kanske inte bästa stället i stan om du och ditt sällskap vill ha lugn och ro.

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset!

    jag tipsar om en annan italienare Ritrovo som ligger på Gabriel-Marx-Strasse 2 i F-hain. Där körde kocken och serivtören matkrig, vilket ledde till att servitören sprang ,hals över huvud, ut på gatan med kocken hack i häl. Fick ej se hur de slutade, men de skrattade gott när de kom tillbaks efter ett tag. Ja, kanske var det på det viset det förresten slutade. =)

    SvaraRadera
  2. Men shit! Vilken historia! Ritrovo är grymt bra, håller med om det. Också väldigt avslappnat (uppenbarligen!).

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se