2011/02/26

En lördag i mitt liv i Berlin


Vi började med en fika tillsammans med kompisarna T och G på Goodies här i Friedrichshain. Där finns en liten lekhörna (med betoning på liten, men sonen var glad ändå) och massor av roliga smaker på kaffet. Fast jag var tråkig och körde på vanlig latte. Nutella på morgonen. Bitte nicht.
  Utanför kafét hängde det en cykel i en lyktstolpe. Det gör det ibland här.
När kaffet var urdrucket tog vi en sväng in på biblioteket här i Friedrichshain. Det ligger på Frankfurter allee och är lite gömt. Inte minst för att det har en så diskret design – huset är inklätt i träpaneler och ser lite som en bastu, fast en fin.  Men någon saunafeeling inuti är det inte. Ljust och fint med gratis wlan, en hel våning med böcker, musik och filmer för barn och så massor av platser att arbeta vid. Och ett schysst kafé på bottenvåningen.
I kaféet finns det mängder med tyska magasin att läsa. Bra ställe att tanka inspiration och få nya artikelidéer.Men det bästa med biblioteket är nog ändå att man kan låna konstverk också. Original. Varje tavla eller staty kostar fem euro i månaden och du kan ha dem i upp till fyra månader.På vägen hem gick vi förbi Liebig 14, det ockuperade huset som blev utrymt för några veckor sedan,  protesterna till trots. Ödsligt.
På Rigaer strasse, en tvärgata till Liebigstrasse, ligger det en butik där man kan köpa bodys med fuckyoupekande playmobilanarkister på. Passar fint på en arg och politisk insatt bebis.


Sen gick vi hem och jag bakade bröd. Det var en bra lördag.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Var på Frankfurter Allee ligger biblioteket? Flyttar till Friedrichshain från Moabit nästa vecka och det verkade ju jättemysigt.
  Mvh
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Frankfurter Allee 14A. Jag har länkat nu också i inlägget. Det var mysigt!

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se