2011/02/28

Mata vardag

Det är mycket nu. Mycket och lite. För samtidigt som jag sitter med näsan i dataskärmen (bokstavligen, jag är i stort behov av nya glasögon) hela dagarna för att hinna ikapp med allt jobb så känns det som att jag inte gör någonting.
Jag bor ju i Berlin godammit! Staden där det händer! Fest dygnet runt!

Men vad gör jag? Sitter på min rumpa och för in siffror i ett exceldokument. Vilken waste.

Jag antar att det ingår i vuxenpaketet. Att vara lite tråkig, mata på med vardagsuppgifter tills det är klart. Avslutat. Jag har så mycket kvar att upptäcka här (kommer aldrig bli färdig) men när varje minut mellan dagislämning och hämtning är värdefull för att hinna formulera, mejlkonversera, pitcha, bokföra, planera och inte minst FAKTURERA får det vänta. I några dagar till.

En vacker dag, kanske om en vecka eller så, är jag kanske ikapp. Då ska jag åka till Kreuzberg och gå på ett kafé som jag har hört ska vara väldigt mysigt. Med öppen spis och sprakande eld. Ta med mig datorn och slänga iväg några mejl därifrån istället.  Och så vill jag till Schöneberg, för att bara flanera.
Vart ska jag åka mer? Ge mig tips!

Blev förresten inspirerad av fina bloggerskan Sara att ta mig en joggingtur nu på kvällskvisten. Tyvärr kan jag inte, som Sara, bjuda på några vackra vyer. Tvärtom. Berlin är väl inte känt för att vara en snygg stad direkt men jag förstår inte varför jag alltid dras till så fula ställen när jag joggar. Till betongen. I dag sprang benen till Sconto vid Storkower Strasse – fascinerande fula möbler i ett fult gult plåthus vid en gigantisk parkeringplats i ett sorgligt köpcenterområde.
Jag är konstig.

Dagens jogg. Not so pretty. Men skön ändå.

 

4 kommentarer:

 1. Du ska upptäcka Neukölln! Det Nya Kreuzberg säger de. Det finns bra märkliga restauranger, barer och folk. Allt man behöver för att få ännu märkligare idéer att pitcha i framtiden. =)

  SvaraRadera
 2. Helt sant. Dit ska jag också. Absolut. Där ska det också finnas ett helt sagolikt kafé någonstans. Hm, nu måste jag gräva lite i minnet för att komma på var det var...

  SvaraRadera
 3. Johanna Fridh1 mars 2011 09:43

  När vi var i Berlin i oktober så joggade jag i Volkspark Friedrichshain och det var helt fantastiskt.
  För några sekunder kändes det som om vi också bodde i Berlin när jag joggade där tillsammans med vanliga Berlinbor.

  SvaraRadera
 4. Johannna, det låter som att du borde flytta hit du också : )

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se