2011/02/18

Förtyskning. Och lite Berlinaletönteri.

Jag gör så mycket tråkiga, men nödvändiga, saker nuförtiden. Torra, byråkratiska saker. Jag håller på att förtyska mig. Tyskt företag, tyska försäkringar, tyskt kontor (inget underskrivet än så jag vågar inte jubla och berätta om det mer än såhär, men håll tummarna), bokföring och möten med tyska skattejurister.

Det känns som att jag just nu befinner mig i en slags byråkratidjungel som jag sakta men säkert tar mig igenom. Machetar mig fram genom formulär och finanzämter, banker och ännu fler formulär med hundratals rutor som jag inte vet hur jag ska fylla i. Men det känns bra. Jag vill göra det här. Det är hög tid.

Och jag gör det medan resten av Berlin (nåväl) festar. Berlinale är inne på sin åttonde dag i dag. Glitter och röda mattor och här sitter jag med mina pappershögar – ibland väljer man konstigt här i livet.

Nåja, känns det tungt kan jag bara slänga ett öga på filmfestivalens officiella musikvideo. Den är så töntig och ickenytänkande att jag blir helt festivalosugen. Tjejerna dansar trashdans och ska vara sexiga, killarna spexar och Steven Gätjen (tysk programledarsnubbe) säger "die berlinale Rockt". Gosh.

3 kommentarer:

 1. omg! Hahaha, det där var ungefär det värsta jag har sett!

  SvaraRadera
 2. en annan johanna20 februari 2011 10:15

  tjoho! rolig och intressant blogg! lite nyfiken, vad jobbar du med i berlin?

  SvaraRadera
 3. Elin-sofia: Eller hur!

  Johanna: Jag jobbar som frilansjournalist för svenska tidningar och som tv-producent för olika typer av produktionsbyråer. Mycket webbfilmer och sånt. Kul att du gillar min blogg!

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se