2011/02/21

Lena och Karl-Theodor. Säkra kort och fusk.

Måndag igen. Ny arbetsvecka, ny berlinvecka. Askallt ute, sex minus och en såndär genomträngande kyla som jag bara känt här i Berlin, men solen skiner.

Och så har vi en ny skandal på tapeten - Tyskanads försvarsminister Karl-Theodor zu Guttenberg har visst plagierat stora delar av sin doktorsavhandlling. Piinsamt. Det är det enda tidningarna skriver om just nu, dioxinet i maten är som bortblåst.

Och just det, i helgen avgjordes vilken låt Tyskland ska tävla med i Eurovision Song Contest. Att det blir Lena Meyer-Landrut var klart sedan länge, omröstningen nu handlade bara om vilken melodi hon ska sjunga och var alltså en ren låtskrivartävling. Tolv olika sånger fick hon sjunga, i tre deltävlingar. Mycket Lena blev det.... Men varför chansa med en ny artist när hon funkade så bra förra gången? Tråkigt säger jag och ganska många tyskar också. Inte konstigt att engagemanget för tävlingen inte är så stort här och tacka vet jag Sveriges hundra tusen deltävlingar med hundra tusen olika artister. På det viset blir det åtminstone lite nerv.


Lena - Taken by a Stranger - MyVideo

Fuskis.

2 kommentarer:

  1. Nämen jag trodde du skojade när du skrev att hon skickas vidare till ESC! Jag får panik på Sveriges hundra deltävlingar men att satsa på "säkra kort" känns otroligt trist och färglöst.. denna låten var dessutom inte alls bra!

    SvaraRadera
  2. Eller hur! Förra året körde de ju ändå en slags idolliknande tävling som slutade med att de hittade Lena och hela konceptet blev ju en stor succé. Plötsligt tyckte folk att det var spännande med ESC! Ändå väljer de att inte göra om det, konstigt är det.

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se