2010/08/30

Beggat och bra

Det är inte så lätt som man kan kanske kan tro att hitta snygga, begagnade möbler i den här stan. Affärerna är få, möblerna är ofta dyra och dessutom trist slitna. Men nu! Den ganska nyöppnade butiken Stilraum Berlin här i Friedrichshain har massor av fint, både designermöbler och no names.

5 kommentarer:

 1. Vilken perfekt blogg!
  Jag var i Berlin en helg för ett år sen, med brorsan och tänkte att hit MÅSTE jag snart åka igen med mannen och barnen! En ofattbart cool stad med atmosfär som dessutom känns riktigrt, riktigt barnvänlig! Och nu ska vi åka, den 9:e. Och det är jag som ska "visa stan". Vi ska fika mycket så barnen inte blir trötta i fötterna, gå på kojbygge-lekplatsen nära Kolwitzer plats, och gå på zoo. Vi ska också försöka hitta mysiga loppisar. Har du några mer tips för en familj som bara vill strosa insupa atmosfär, och egentligen inte göra så mycket. Var finns coolaste lekplatserna? Ska man Cykla, eller är det för läskigt? barnen är 4 och 8.

  SvaraRadera
 2. Hej Johanna!
  Lite läskigt är det nog att cykla - det finns inte cykelbanor överallt och jag skulle nog bli lite nervös av att låta barnen fara runt så tätt intill trafiken... Men det går ju jättebra att åka gå, åka tram,u-bahn och s-bahn!
  Häng lite kring Helmholtzplatz som är väldigt mysigt, där finns det dessutom ett lekkafé (mitt på platsen, invid lekparken) som har en sandlåda inomhus. Det kan ju vara något om det är dåligt väder.

  Draklekplatsen på Schreinerstrasse (nära Samariterstrasse) i Friedrichshain har vunnit priser för att den är så fin och ligger dessutom också precis vid ett superbra lekakafé (Kinderwirtshaft) som är kul även för lite större barn. Man kan klättra inne i väggarna och grejer! Oc när ni ändå är i Friedrichshain, strosa runt lite i Simon-Dach-omårådet. Ta e glass på Eismanufaktur (Simon-Dack-strasse 9) eller ät en fin cupcake på Cupcake (Krossenerstrasse 12).
  Hoppas ni får det jättefint, och om det är någon annat som har nåt schysst tips - hör av er!

  SvaraRadera
 3. Vilket snyggt bord det var på bilden!
  /Kristin

  SvaraRadera
 4. Men Kristin, du ger komplimanger till bordet men inte till karln!

  SvaraRadera
 5. Tusen tack för dina tips! Vi ska nog gå "din promenad" också som du tipsat om nånstans här!

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se