2010/08/29

Sommer.pop.shoppad

Här i Berlin kryllar det av fina saker i stil med sminkväskor, plånböcker, nyckelringar, bokomslag i tyg, anteckningsböcker, bebiskuddar, barnkläder och glasögonfodral ihopknåpade av designers som drömmer om att slå stort med just sin grej. Ofta hittar man sakerna i ett hörn i en liten shop i ett hippt område. Jag älskar det! Att shoppa här är som att gå på tur i ett stort pysselrum och det är lätt att hitta underfundiga, eller bara väldigt fina, och personliga saker.

I julas kunde alla som gillar den här typen av shopping fröjda sig på Holy.Shit.Shopping, en julmarknad där bara självständiga och småskaliga berlindesigners samlas för att visa upp och sälja sina grejer till reducerat pris. Det blev en såndan megasuccé att arrangörerna fixade en sommarvariant som de döpte till det svårkommihågliga namnet Sommer.Pop.Shopping ("jag ska på ööö pop hop, sommarshop, hip hop ööö shop pop...ing"). Vilken lycka, alla pyssliga necessärer, tygpåsar och hårtofsar på samma ställe!

Så, ett tips - kommer ni hit i jul, pricka in Holy.Shit.Shoppingmarknaden den 11 och 12 december. Om ni gillar pryttlar. Själv satsar jag på att köpa ett värmeflaskfodral nästa gång.

2 kommentarer:

  1. hej johanna! jag ska stanna i berlin under en viss tid och har hittat din blogg (vilken är fantastisk!). jag undrar lite över var du hittar alla event och festligheter som du tipsar om här? oftast läser jag inte din blogg förrän det är för sent och jag har missat hela grejen :-(

    sa om du har tips pa nagon sajt man kan kolla regelbundet sa skulle det uppskattas enormt, jag vill inte missa en enda grej mer! :-)

    SvaraRadera
  2. Hej Sarah! Jag brukar titta på tip-berlin.de, zitty.de, prinz.de, exberliner.de, goldstueck.de och så förstås i vanliga dagstidningar och på affischer. Sen finns det såklart en hel del som jag hör talas om bara, genom vänner och bekanta och så. Men kolla in websidorna (exberliner är dessutom på engelska om du inte vill läsa på tyska) där listas massor! En bra grej är att beställa deras nyhetsbrev, då får man koll på grejerna i lagom tid före de händer.

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se