2010/08/20

Oboy vilken helg

Ojoj nu händer det grejer här i stan. Det är nästan som om berlinarna lägger in en högre växel såhär mot slutet av sommaren. Eller så beror det bara på att jag äntligen har varit här tillräckligt länge nu för att ha hunnit märka hur mycket som pågår.

Hur som helst, det är mycket på gång. Se på den här helgen bara! Om jag inte vore så inne på välling och rutiner just nu skulle jag lätt spana in åtminstone Fuckparaden - om inte annat för att det känns som en typisk grej att ägna sig åt när man bor i Berlin. Gå på fuckparad liksom. Vem vet, jag kanske klämmer in det mellan sovstunden och lekparken nånstans i morgon.

Här kommer ett litet axplock av helgens festligheter:

Ikväll: Rave Tut Gut 2
Elektrofest som inte vore särskild speciell alls om det inte var så att alla pengar som kommer in genom partyt går till den tyska varianten av barncancerfonden. Festa, dansa och slösa pengar utan ens ett litet sting av dåligt samvete på Festsaal Kreuzberg. Härligt!  

Imorgon: Right Here! Right Now!
Konstkollektivet Tacheles vara eller icke vara har debatterats i evigheter. Först skulle de ut ur sitt squat i Mitte, sen fick de vara kvar. Nu ska de ut igen. Gå på deras festival i helgen, kolla på obegriplig konst, lyssna på artpartymusik och rök något flummigt så kanske de får vara kvar. Eller inte.

Lördag: Fuckparade 2010
Jag får en bild i huvudet av lastbilsflak som åker genom stan fulla av folk som har sex. Till technomusik. Jag har aldrig varit på en fuckparade men kan nog säga ganska säkert att min bild inte stämmer. Förutom technon då. Fuckparades syfte är att vara en ickekommerisell motvikt till jippot Loveparade. Bara party, inga företag som gör  reklam längs med vägkanten liksom. Klockan 14 på lördag, avgång från Leipziger Platz i Mitte. Här är evenmangets officiella video. Beware of the technoorch (technoorcher är män utan tröja som dansar till techno. Typ). Lördag: Subkulturfest på Cassiopeia
Vare sig du gillar att graffitimåla väggar,  dansa breakdance, spela mungiga, hoppa mellan hustak eller kanske gravera in dikter på lyktstolpar kan du fira din älskade kulturform på Cassiopeias fest i helgen. Musik, sprayburkar och partaj natten lång!

Have fun!

2 kommentarer:

  1. Tack för roliga tips!

    Jag gillar din blogg! Kolla gärna in min också: http://10243berlin.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Tecnhoorch!!! Hahaha!

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se