2010/08/19

Sverige flyttar utomlands

Jag har upptäckt att det finns kaviar på Lidl. Helt vanlig svensk kaviar. Nu är det bara fiskbullar och filmjölk kvar, annars kan jag faktiskt inte komma på en enda matgrej som finns i Sverige men inte här. Ofta kan jag till och med hitta våra svenska märken - Wasa knäcke, Arla smör, Marabou chocklad. Jag behöver inte ens åka till Ikea längre (och då finns det snart ändå fyra såna varuhus här i Berlin så även om jag behövde åka dit skulle det inte vara några problem).

Jag får mer och mer en känsla av att jag inte alls har flyttat utomlands, bara en bit bort. Och så är det väl nu med EU och lågprisflyg. Berlin ligger verkligen bara en bit bort och det är på de flesta sätt (inte bara matsättet) väldigt odramatiskt för en svensk att flytta hit.

16 kommentarer:

 1. jag är i berlin nu, men jag hittar inte var man köper frimärken! var?

  SvaraRadera
 2. Det finns dels på Postbank, och dels i automater lite här och var. Fast i dom kan man inte köpa 70 centare, som man behöver för att skicka till Sverige, man för köpa småvalörer och plussa ihop själv. Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Amiable post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.

  SvaraRadera
 4. Men lösgodis finns inte i Tyskland va? Jag tyckte godissortimentet var ganska dåligt i Berlins butiker jämfört med i Sverige vilket i för sig var riktigt skönt. Det fanns mest choklad och typer av gelegodis i påse som jag inte gillar. Skulle gå ner flera kg av det utbudet, fast jag skulle säkert dricka mer öl.

  SvaraRadera
 5. jo, visst kan man köpa 70centare i de små gula automaterna, det gäller bara att först trycka på Wuenschwert och sedan bestämma summan.

  SvaraRadera
 6. Tack Mimmi! Vad skulle jag göra utan mina bloggläsare? Det har jag aldrig lyckats klura ut själv. Fast det är klart, jag köper j mest såna där häften med massor av frimärken i. Men nu vet du Mary-Lou - leta efter de gula automaterna bara!

  SvaraRadera
 7. Mini - du har helt rätt. Det finns lösgodis men inte på så många ställen och så saknas alltid det godaste godiset (saltlakrits och riktigt sura grejer). Jag brukade mest sakna lakrits men nu har jag kommit på var man kan köpa det (på ekomarknaderna och i lakritsbutiker som det finns några av i stan).

  SvaraRadera
 8. På KadeWe har de bra smågodis, inkl saltlakrits! Men det är å andra sidan väldigt dyrt, 1,98 € per hg...

  Var finns lakritsbutikerna du skriver om?

  Ang frimärken brukar det finnas på de flesta som säljer vykort!

  SvaraRadera
 9. Här är en butik som har allt i lakritsväg: http://www.kado.de/. Inklusive salta S-märken och filidutter! Sen brukar jag handla på marknaderna. Vid Boxhagener platz på lördagar finns det ett stånd, och på turkmarkanden vid Maybachufer också.

  SvaraRadera
 10. Härligt! Tack för tipsen! Ska genast kolla upp dem! :)

  SvaraRadera
 11. Johanna, de har punschrullar på Lidl med, snart finns ingen anledning att åka till IKEA längre.

  /Kristin

  SvaraRadera
 12. Kristin: Jag kommer alltid hitta anledningaar att åka till Ikea. Jag och alla andra i världen.

  SvaraRadera
 13. nat som jag inte hittat i vanliga butiker här är lingon, rårörda lingon. Min familj/kompisar köper med sig det till mig när dom kommer pa besök, haha. Men jag sag att Lidl far in det i samma veva som kaviaren och punschrullarna oxa. :)

  SvaraRadera
 14. Det har du rätt i Malin, rårörda lingon saknar jag också. Och Ikeas lingonsylt smakar bara socker... Vi får bunkra under Lidls sverigekampanj.

  SvaraRadera
 15. Den här sidan har jag handlat lakrits från ett par gånger. Det har fungerat kanon. http://www.licoriceworld.com

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se